Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mik ezek az apróságok az...

Mik ezek az apróságok az akváriumom falán?

Figyelt kérdés

Van belőlük kb. 10 db, 3-4 mm-nél nem nagyobb egyik sem.

[link]

[link]

[link]

Guppikat tartok, és pár hete érkeztek mollik és egy garnéla, azóta jelennek meg ilyen kis valamik az akváriumom falán. Nem tapadnak oda, simán le lehet őket húzni, kívül nagyon vékony átlátszó vázuk van, mint a garnélám külső váza kb., amit le szokott vetni. Szét lehet nyomni őket, valami zselés anyag van bennük.

Nem okoznak kárt, legalább is én eddig nem észleltem, de azét kíváncsi lennék, mik ezek. Én arra tippelek, hogy a garnélám petéi, vagy esetleg valamelyik növénnyel hoztunk be valamit? Csigák, kagylók nincsenek az akváriumban.

Ötletek?:)

2016. dec. 1. 09:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezek apró csigák.. Egy idő után szépen szaporodnak, és nagyon sok lesz belőle. Csak esztétikailag nem szép, de ártani nem ártanak sem a halaknak sem a víznek.
2016. dec. 1. 09:42
 2/5 Platypus ***** válasza:
Pajzscsigák. A garnélák petéi a nőstény potroha alatt vannak.
2016. dec. 1. 12:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) !
2016. dec. 2. 13:17
 4/5 anonim ***** válasza:

De ha rájössz, hogy hogyan kell ezeket az apró csigákat eltüntetni végleg, akkor írd le, mert nekem sajnos elszaporodtak, és ellepték az akváriumot.

Én már sok mindent próbáltam, bele értve a teljes vízcserét, új aljzat, növényzet, és kiegészítők cseréjét is, ahogy egy halakra nem ártalmas csiga ölőt is, de egyik sem használt.

2016. dec. 2. 15:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Csigaevő csiga a megoldás. (Helena)
2016. dec. 3. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!