Darakór után mit érdemes tenni?
Figyelt kérdés
Sajnos a darakórnak köszönhetően kipusztult az akváriumom. Kezdő vagyok még, nem vettem időben észre a jeleket. Nem szeretném ezen a ponton feladni, ezért újratelepíteném az akváriumot. Ebben szeretnék segítséget kérni. Jelenleg 3 halam van még (van egy olyan érzésem, nem sokáig...), csinálom a malachitzöldes kúrát, de úgy tűnik, nem sokat használ. Hogy kezdjem el az akvárium újratelepítését? Illetve 54 literes aksiba mit érdemes tenni? Guppikra gondoltam, de náluk nagyon félek a túlszaporodástól. Ha csak hímeket raknék egymás mellé, nem harcolnának egymással? Atman IF303 a szűrőm van az akváriumhoz, az érdekelne, hogy ez elég 54 literre? Előre is köszönöm a segítséget!2016. nov. 20. 00:32
1/5 tomi35 válasza:
Hát magad mondtad ki a választ, nem vetted észre időben a jeleket.Ha biztosra akarsz menni akkor talajcsere vízcsere eszközök fertőtlenitése.A guppit könnyű tartani, lehet csak himeket is.A legyezőfarkúak kényesebbek előfordul, hogy megtépázzák egymást.Könnyen szaporodik de beltenyészetből igazán szép utódokra ne számits.
2/5 anonim válasza:
Egy csapat hím guppi nem szokott verekedni.
A szűrő határeset, valahol 70-150 literes aksi méretig javasolják, ami azért érdekes, mert általában a minimum ajánlásnak van némi köze a valósághoz, de itt még annak se.
Nagyon kicsi a szivacsa.
Minden esetre 8 hím guppit, meg 4 páncélos harcsát elbír.
Semmiképpen ne vegyél addig új halakat, amíg a túlélők nem makk egészségesek (bár nem derült ki milyen fajták) vagy el nem pusztultak.
Szerintem mindenképpen várj 1 hónap tünetmentességet, mielőtt halat veszel.
3/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen! Páncélos harcsám van már csak, és mindenképp szeretném megvárni, amíg tünetmentesek nem lesznek. Milyen apróbb tünetei vannak amúgy a darakórnak, amit én, mint tapasztalatlan tartó is észre tudok venni? Esetleg ha az aksi oldalán "futkosnak" fel-alá az már intő jel lehet? Utánaolvastam a témának, de még elég nehezen veszem észre, ha furán viselkednek.
2016. nov. 20. 11:03
4/5 anonim válasza:
javítani a tartási körülményeken, normálisan tartott, kondicionált halak nem lesznek darakórosak.
5/5 anonim válasza:
Szia! Sajnos nemrég én is ezzel a problémával szembesültem. Nekem 6 halam maradt meg. Amit én először észrevettem, csak sajnos már nem tudtam mit tenni, hogy a halakon (3 fekete neonhal) apró kis levegőbuborék szerű pöttyök lettek. Én parakill-t vettem, és végül is azt mondhatom, hogy bevált, sajnos nem sikerült mindet megmenteni, de nem pusztult el az összes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!