Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 110 literes akváriumba milyen...

Annus Dóri kérdése:

110 literes akváriumba milyen halakat érdemes tartani?

Figyelt kérdés

2016. nov. 12. 21:47
 1/10 anonim válasza:
0%
bálnát :D
2016. nov. 12. 22:16
 2/10 anonim válasza:
6%

Egyébként attól függ hogy milyen víz van benne.

Én márnákat,aranyhalat,mollykat,algaevő harcsákat,sziámi harcoshalat tartottam közel ekkora akváriumban.(100l-es volt)

Ha sziámi harcos halat tartasz akkor figyelj arra hogy csak egy hím legyen az akváriumban vagy max 2 mert nem szeretik egymás közelségét.Én egyébként még vitorláshalat is tartottam.Sztem ezek a halfajták nagyon szépek .

2016. nov. 12. 22:21
 3/10 A kérdező kommentje:
1. válaszoló, ha nem tudsz komolyan válaszolni akkor nem kell. 2.válaszoló, köszönöm!
2016. nov. 12. 22:32
 4/10 A kérdező kommentje:
koczka csaba bocsánat most vettem észre mind kettőt te írtad. Bocsánat.
2016. nov. 12. 22:36
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazából a második válasz sem sokkal hasznosabb az elsőnél, elég pocsék összeállítás, nem illenek össze és kicsi is nekik 110 liter.

Jó lenne tudni, hogy milyen szűrésed van, ehhez mérten lehet telepíteni. A fajt neked kell kiválasztani, mert rengeteg van, és a kiválasztott faj mellé tudok írni társíthatóakat.

Innen tudsz választani: [link]

2016. nov. 12. 23:38
 6/10 toma781 ***** válasza:

Koczka csaba nagy hülyeséget írt

Márna, aranyhal, algaevő harcsa, sziámi harcoshal, molly, vitorláshal ez nagyon nem jó

Márna alatt nem tudom hogy melyik fajra gondolsz de a legtöbb márnának ettöl kicsit nagyobb akvárium kell

Aranyhalnak minimum 200 liter és hidegvizi hal 24 fok alat érzi jól magát míg a többinek minimum 26-27 fok kell

Algaevő alatt ha ancira gondolsz akkor annak jó a 100 liter

Sziámi harcoshalnak is jó de kettő hímet semmi féleképpen ne tarts ekkora akváriumban mert megölik egymást

Mollynak jó

Vitorlásnak is minimum 200 liter és betta mellett semmi képpen nem jó

Nézegess a díszhal.infón és válogasd ki azt ami tetszik utánna tedd fel kérdésnek hogy az úgy jó-e?

Szerintem max 3-4 halfajt fálassz ki

2016. nov. 12. 23:42
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link] (angol)

Kérdező, ekkora akváriummal már szép számmal vannak választási lehetőségeid. Nyilván olyan halakat érdemes tartanod, amik tetszenek neked. A gond csak az, hogy kutya sem fogja neked felsorolni az összes 110 literben tartható halfajt. Ezért az lenne a legegyszerűbb, ha ellibbennél a helyi legjobb halbolt(ok)ba, megnéznéd mi tetszik és a felsorolt weblapok mindegyikén ellenőriznéd, hogy tudnád-e biztosítani a számára megfelelő tartási körülményeket (nem csak az akváriumméretről van szó, hanem pl. pH, vízkeménység, étrend stb.)

Ha lenne néhány faj, amibe beleszeretsz, tudnánk segíteni a társításukban, le tudnánk írni a tapasztalatainkat stb.

Hogy láss egy példát, nekem most a következő halacskák vannak a 112 literesemben, rengeteg növény mellett:

- 1 hím 2 nőstény mézgurámi

- 1 hím 6 nőstény vörös karcsú díszmárna (ebből mehetne több, ha nem lenne ilyen ratyi a szűrésem)

- 1 hím 2 nőstény Stiphodon géb

Azt is el tudom mondani, hogy ezek végtelenül nyugodt, nem túl gyors mozgású halak, úgyhogy az akváriumom annyira zen, hogy egyesen már unalmasnak találnák :P

2016. nov. 13. 11:49
 8/10 elwera ***** válasza:

Pl 10db neonhal + 6-8 db karcsú díszmárna

Berendezés: vasfák, fűzfa ágak

( ha találsz valahol csavart fűzfa ágat az még szebb)

Alacsony fényigényű növények:

jávai moha, anubias, criptocoryne, microsorum

Közepes fényigényű (pl 2db 24w T5 cső alá):

Vízi hortenzia, lilaoepsis brasiliensis

Úszó növények a víz tetejére ha nyitott az akva:

Limnobium laevigatum, békalencse

Ez így ennyi hallal könnyen kezelhető lenne. Nincs túltelepítve. A növények, ágak dominálhatnának.

Halakat lehet etetni pl fagyasztott artemiával és lemezes kajával.

Talajnak lehet használni homokot is, pl az Obiban kapható 20 kilós térkő kvarchomok 750 Ft, olcsó és a növényeket beleültetheted.

Nekem gébek vannak itthon ezen a homokon.

2016. nov. 14. 09:53
 9/10 elwera ***** válasza:

Obiban lehet kapni homokozóban való 25 kilós homokot is. Azt ne vedd meg az nem jó.

A kvarchomok ránézésre szürkésebb picit, az a jobb.

2016. nov. 14. 09:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. nov. 16. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!