Háromszázhatvan literes akváriumba milyen külső szűrőt érdemes venni?
Valami ilyesmit, de a sunsun gagyi márka, a másikat nem ismerem hogy mennyire hangos.
[link] Vagy lehetne két kisebbet nézni.
Illetve ha olcsón akarod megúszni, akkor fúratsz 1 55mm-es lyukat az akvárium egyik oldalára, felülről 20 centire van a lyuk közepe, majd egy ilyet rá kell csavarni a lyukra: [link]
Egy 40-es PVC pipát belülre rá kell tenni: [link]
Az egyik végét felfelé állítani, és akkor ezzel beállítottad a vízszintet. Így 7cm perem marad körbe az akváriumon, ami meggátolja egyes halak kiugrását.
Kívülre rá kell húzni egy 40-es flexibilis lefolyócsövet, amin le tud folyni a víz, alulra egy hordóba: [link]
Fürdőszoba kellékes boltokban kapsz ilyen PVC idomokat.
Ez itt a képen 32mm-es, neked ez kicsi, neked 40-es kell.
Alulra mondjuk egy 60 literes hordót beteszel.
Végül egy vízpumpát a hordóba: [link]
A vízpumpára ráhúzol egy kb másfél méteres, megfelelő vastagságú gumicsövet:
A cső végét pedig felvezeted az akváriumba.
A hordóból a pumpa felnyomja a vizet, fent pedig a 40-es lefolyón lefolyik a hordóba. A hordóba tehetsz utána annyi és olyan szűrőanyagot, amennyit és amilyet csak akarsz.
Ez egy aránylag olcsó megoldás, és jobb szűrést lehet vele elérni, mint egy külső szűrővel, mert itt a hordónk nagyobb, és így több szűrőanyagot tudunk beletenni. Persze a hordó mérete lehet 80 literes is. Tökmindegy, lényeg, hogy elférjen.
Meg azt is lehet, hogy nagyobb lefolyót csinálsz, lehet 50-es PVC idomokat is kapni, én azért mondtam 40-est, mert én olyat használok.
Van 3 kisebb külső szűrőm is, de nem használom, félre vannak téve, mert nem szeretem azokat szétszedni takarításkor, meg sok cső menne ki-be, szóval az nekem nem tetszik annyira. A hordót így azért szeretem jobban, mert az teljesen nyitott, akkor tudok benne pakolászni, amikor csak kedvem tartja.
Amikor az akvárium lepárolog, akkor a vízszint csak a hordóban megy lejjebb, az akváriumban állandóan mindig 7cm perem van körben.
És a cserevizet soha nem az akváriumba öntöm, hanem a hordóba. Oda könnyebb beleönteni vödörből, mert én a fürdőszobából vödörrel hozom be a vizet. Nem slagozom végig, mert az akvárium messze van onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!