Metilénkék után mennyi idővel és mit csináljak, hogy a hasznos bacik újra elszaporodjanak az akváriumban?
2 nap után 50 % vízcsere, és utána mehet az indító.
3 hét üresjárat után mehetnek a halak.
Ha van benne ha, ne etess 1 hétig. Utána is óvatosan.
Előző!
Ha vannak halak, heti 10-20% 1 hónapig?!?!?!
Ez honnan jött?
Ha vannak halak heti minimum 30 % vízcsere, és nem 1 hónapig, hanem rendszeresen, amíg csak működik az akvárium!!!
Hát én meg ezzel simán vitatkozom.
Kedves kérdező, nyugodtan cserélj heti 30% vizet!
Ha csak nem egy holland típusú akváriumod van (pl 200 liter, amiben van max 8 db neonhal, és minimum 120 liternyi növény)
akkor a heti 30% teljesen reális.
Átlag növényes/halas akváriumban nem lehet megfelelő szinten tartani a nitrátot heti 10% cserével.
Szintén tapasztalat...
" Indításkor sem csinálnék heti 10% többet,"
Ha halakat kellett gyógyszerezni, tehát a halak az akváriumban vannak, akkor máris folyamatosan termelik az ammóniát.
Amíg a szűrőbaktériumok nem állnak munkába, nem heti, de napi 10% is simán mehet!
Kicsit át kéne gondolni ezt a válaszolgatós hobbit!
Sok esetben nem tudom, hogy a kérdezők honnan a fenéből szednek fals információkat. Általában a boltosoktól...
... de azért néha a neten is belefutok ilyen kártékony emberkékbe, akik bőszen osztogatják hogy "működtek" a dolgok 40 évvel ezelőtt.
Azóta egy "picit" fejlődtek a dolgok.
Léteznek tesztek, mérhető dolgok, kutatási eredmények, amik alapjául szolgálnak annak, hogy optimálisabb feltételeket biztosíthassunk az állatainknak.
Igen, én is olvastam régi akvarista könyveket.
Mára kb a fele elavult, szemétre való oltári nagy baromság.
A világítástól kezdve (maximum 3000 Kelvines ajánlás) a szűrésen át (szivacsszűrős bohóckodás 100+os akváriumnál) a vízcserékig, kb minden bukott.
Egyszerűen azért, mert fejlődik.
És meg lehet nézni a mai akváriumokat, hogy néznek ki, meg a 40 évvel ezelőttieket, milyen volt egy akkori átlag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!