Hogyan kell csökkenteni a NITRIT tartalmaz egy tengeri akváriumban?
Ha van min. 4 cm magas a korallzúzalék talaj az akváriumodban és belekeversz egy zsák élőtalajt, vagy veszel baktérium ampullákat, pl a Korallszirt akvarisztikában lehet kapni olcsón. Az ampullát befecskendezed a talajba, akkor egy jó bio szűrésed lesz. Nem kell utána porszívózni, a hal ürüléket megeszik a baktériumok.
Vagy ha van sok élőkő, abban is megtelepednek a bacik.
Ha egy élőkövet lemosol forró vízzel,akkor pl megdöglrnek rajta a bacik, és akkor irtó büdös lesz. Ebből lehet tudni biztosra hogy volt benne baci.
De ha vastag a talaj kifejlődnek benne plankton rákok is amik néha verekednek is egymással. Több fajta formájú is van köztük, én videóztam is ezeket az 1-2 mm-es kis planktonokat itthon.
Persze ha nincs benne hal és jut bele néha halkaja, akkor a baktériumok és ezek az apróságok 1-2 hónap alatt látható méretűre nőnek. Lehet nézni ahogy harcolnak egymással, meg ahogy élnek a kis lukakban a talajban. Halak viszont a nagyobb planktonokat a talaj tetejéről bekajálják sajnos.
Köszönöm a válaszokat!
Szóval akkor baktériummal oltsam be a talajt? Egy biológiai szűrőanyagokkal ellátott külső szűrő (kiegészítve ezzel a fehérjelehabzót) is jó lehet nitrit csökkentésre?
Ezt azért kérdem mert ugye egy édesvízi akváriumnál is működik az, hogy megtelepszenek a hasznos baktériumok a biológiai szűrőanyagon. Szerintem tengeri akváriumnál is működhet az, hogy egy külső szűrő biológiai szűrőanyagán megtelepszenek a nitrifikáló baktériumok.
Vagy rosszul gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!