Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért nem eszik már egy hete...

Miért nem eszik már egy hete a vitorlás halam?

Figyelt kérdés
2008. okt. 3. 20:51
 1/3 kzs ***** válasza:
74%

Nyilvánvalóan nem érzi jól magát.

Hogy miért nem, ennek több oka van.

Nem írtad, hogy vannak-e a halon betegségre utaló jelek: pl. felborzolt pikkelyek, fátyolszerű bevonat, stb.

Ha semmilyen látható jele nincs a betegségnek, akkor csak tartási hibák lehetnek az étvágytalanság okai.

Lássuk csak: a Vitorláshalnak nagy úszótérre van szüksége, és lágy (vagyis 4-8nk°közti), enyhén savanyú (tehát pH 7 értéknél kisebb),23-25C°-os vizet.

Lehet hogy mindezek bonyolultan hangzanak, de nem azok: tőzegbe áztatott vízzel, és pH-érték változtató cseppekkel megoldható (Nálunk a csapvíz kemény, ezért inkább a 'pH minus' ajánlható).

Azonkívül gyakori vízfrissítésekre is van szükség. A Vitorláshal megkívánja.

Lényeges még az is, hogy hány darabot tartasz az akváriumban (ezt nem írod).

Lehet hogy egyedül tartod... A vitorláshal nem szereti a magányt.

2008. okt. 3. 22:21
 2/3 anonim ***** válasza:
57%

Ez még ugyanaz ami fel volt fúvódva, és nem ürített?

Vagy te egy másik kérdező vagy?

2008. okt. 3. 22:32
 3/3 anonim ***** válasza:

A második válaszadónak, nem, a másik kérdést nem ez a kérdező írta ki, és az én halamnál a helyzet még most sem változott:( Azóta baktotabsot és baktopurt kapott, nálam párban van.

Az első válaszolóhoz: biztos hogy kell egy vitorláshalnak ilyen lágy víz?(én úgy tudtam, 14-15n°-ig jó nekik)...

2008. okt. 4. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!