64 literes akváriumba mi és mennyi mehet?
Ekkora akváriumba elég 1 csapathal. Mivel a serpák csipkedősök lehetnek, nem tenném gurámik mellé.
8-10 razbórát tennék meg egy pár törpe gurámit.
Gondolom kések a válasszal de egy pontosan 64 literes akváriumom van és tök szellősen elfér benne 35 hal, amikbe nagyobbak is vannak, szóval nem tudom miről beszél az első lol. Név szerint :
8 molly
7 neon
6 razbóra
4 panda mintás páncélos harcsa
4 tetra
4 guppi
2 xipho
1 csiga ( és akarok még egy kettőt)
Mint ismétlem egyáltalán nem zsúfolt, nagyon kényelmesen elférnek bár bővíteni már nem fogom. Ha leállna kötekedni valaki képet is mutatok.
Jaja, gondolom a te halaid immunisok az ammóniára mert te olyan nagy okos vagy. Gondolom mint orvostanhallgató tisztában vagy a nitrogénkörfogással, és a "ránk" vonatkozó részével is (nitrifikáció). Tudod, h ammóniát választanak ki amit a lebontó baktériumok nitritté majd nitráttá bontják. Elésész professzor a vizednek mennyi az ammónia,nitrit,nitrát szintje? Remélem csak kamu ,h orvostanhallgató vagy, nem csoda, h ilyen az egészségügy, h minden barmot felvesznek :D
Gondolom mint okos orvos aspiráns azt is tudod,h a molly, xiphot 100 litertől érdemes tartani ,mert nagyra nőnek ( a tieid nem a szar víz miatt). Gondolom azt is tudod, h a neon csapathal 7 db az semmi belőlük, a tetra szintén és a razbóra is... Inkább ne jöttél volna az orvos dologgal mert így duplán lejárattad magad, dilettantizmusod már fájdalmas. Képet mutass már a csodás akvádról. Jaja, 3 éve ugyanennyi halad van, mert 1-2 hetente pótlod őket :P :D
Majdnem eltaláltad, 31 éves vagyok és 3 év múlva tehermentes a pesti lakásom... :P
"Ha nagyon szeretnéd tudni a vízcsere korlátozásával a baktériumtenyészet és az élőnövények természetes nitrifikációja pont megfelelő egyensúlyt ad."
És mi lesz a nitráttal okostojás? Gondolom olyan magasan kvalifikált vagy ,h tudod az a "végtermék" mivel akváriumban nem működik a denitrifikáció ( segítek: nincs oxigénmentes környezet)
Ami írsz az tavakra, folyókra igaz ahol több 10 ezer literre jut egy fél hal :D Nem 64 literre 30 hal... :D
"Ha ez nem lenne elég a szűrő rendszerem amiben hetente (7 naponta) kell az egyik boiszivacsot cserélni, ( havonta (30 naponta) a másik 2 őt és 3 havonta (90 nap) a negyediket, szerintem többet ér mint az akváriumod. :)"
Tényleg fogalmatlan vagy, 2-3 hét amíg megfelelően elszaporodnak a lebontóbaktériumok... Nagyon-nagyon vakon vagy... :D
Azért ne légy benne biztos 600 literes tropheusos akvárium van... :) Láttál már egyáltalán ilyen halat doki ? :D
"Egyébként ha ez nem lenne elég minden vízcserénél kapnak biufluidot, ami nem csak a tiszta víz klórájt semlegesíti, hanem az ammoniát nitrátot és értelem szerűen a nitritet is."
Ügyes vagy ,csak nincs elég felület a lebontó baktériumoknak akkor kb fél nap után megint 0,05 ppm felé emelkedik az ammónia ,gondolom nagy okos doki tudja,h afölött már mérgező a halakra ( phtől függően, ebbe nem megyek bele, mert az alapokból is hülye van :D )
Jöhetsz az okos emberekke, meg nagy szavakkal de hányszor mérted meg az adott nitrogénvegyületek koncentrációját? Hablagyolhatsz itt fellengzősen, de én jó ideig folyamatosan mértem az ammóniát + nitrátot...
Könyvet ne írj, mert nagyon kevés vagy hozzá... :D Csinálj már képet, pár napja még verted a melled, h lefényképezed, ha valaki nem hiszi. ÉN tudom ,h mekkora egy 3 éves xipho meg molly, a tied sztem fele akkora sincs a stressz, nem megfelelő vízminőség miatt, ami stunolja a halaidat...
Felesleges vitatkozni veled, mert semmi tapasztalatod nincsen...
Este küldök képet a fika akváriumomról ami olcsóbb mint a hetente cserélendő bio szivacsod (csúnya parasztvakítás) :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!