Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez már túl sok hal?

Ez már túl sok hal?

Figyelt kérdés

Illetve megférnek egymást mellett?

Akvárium paraméterek: Gyári 144 literes, 2x18W fénycső, 80x40x45 cm.

Növények: Anubias, crypto, gömbmoha, jávai moha (és még majd akarok még valamit)

Halak amiket szeretnék:

-2 db Ancistrus cirrhosus - Közönséges algaevőharcsa (vagy valami hasonló fajta)

-10 db Hemigrammus bleheri - Vörösfejű pontylazac

-4 db Puntius titteya - Vörös karcsú díszmárna

-3-4 db Pangio kuhlii - Párduccsík (Vagy valamilyen másmilyen csíkhal)

-1 db Epalzeorhynchos bicolor - Stendhal-hal

-1-2 Helena csiga

Vagy esetleg még mehetne bele valami?

2016. okt. 12. 22:40
1 2 3
 11/21 Salx Narval ***** válasza:
Hát nem tudom én is belső szűrőket használok és teljesen némák ha nem kapcsolom be porlasztást, vagy ha nem emelem a vízszint fölé a kiömlőnyílást. A csobogó víznek természetesen van hangja de a szűrők némák, ha csak fodrozzák a felszínt akkor zajtalan, legalábbis az enyémek azok. Természetesen a szűrőnek folyamatosan mennie kell. Én is kicsit tovább járatnám 2 napnál. Ha nincs türelmed várni akkor használj bacikultúrát vagy a régi szűrű szivacsát nyomkodd ki egy vödörke akváriumvízbe és tedd bele az új szűrőt, járasd egy kicsit, hogy jól megszívja magát és utána azonnal használhatod.
2016. okt. 14. 03:24
 12/21 anonim ***** válasza:

No még egy kicsit a halakról! A Stendhal-halat már leírták előttem.

Ancistrus cirrhosus: 12,5 cm-s, területvédő halak, melyek hatalmas mennyiségű ételt képesek hasonló mennyiségű ürülékké alakítani. Biztos hogy kell neked 2 ekkora élő szargyár?

Puntius titteya, Pangio kuhlii Csapathalak, tehát pontosan úgy, mint a cuki vörösfejűekből minimum 6 darabot érdemes tartani, de inkább többet. Tudod, biztonságérzet. A párduccsíkok meg épp arról ismertek, hogy ha nincsenek elegen és félnek, úgy eltűnnek, hogy jó, ha havonta látsz egy példányt.

2016. okt. 14. 08:04
 13/21 A kérdező kommentje:

Akkor valami ilyesmi?

-2 db Ancistrus cirrhosus - Közönséges algaevőharcsa (vagy valami hasonló fajta)

-10 db Hemigrammus bleheri - Vörösfejű pontylazac

-6 db Puntius titteya - Vörös karcsú díszmárna

-2-4 db Mikrogeophagus ramirezi - Pillangó törpesügér

-1-2 Helena csiga

Ez így tetszene, de szeretnék egy nagyobb halat amiből csak 1 db van és így tényleg nagyobb olyan min 20 cm körüli ami nem bántja többi, ilyet nem tudtok ? :/

Egyébként ez a kompozíció így működik ?

2016. okt. 14. 20:51
 14/21 A kérdező kommentje:
Az ancik nagyon tetszenek igen. Vagy te mit tennél helyettük ami hasonló és hasznos ?
2016. okt. 14. 21:00
 15/21 Salx Narval ***** válasza:
Ekkora akváriumba 1 db anci is elég ők nagyon jól elvannak magukban. A csíkoknak érdemes egy-két mohával dekorált gyökeret betenni szeretnek alá úszni és a környékén keresgélni biztonságot, menedéket nyújt nekik, persze azért az anci néha végigszántja a helyet és ha nincs barlangja az egyik alá valószínűleg be is fog költözni.:D Ebből adódóan neki is kellene egy tágasabb bújó, sőt a ramiknak is. Azt ugye tudod, hogy ebben az új felállásban túl kell méretezni a szűrőt és legalább 2 hetente 30% vízcsere és gyakori talajporszívózás kell. A víz hőmérséklete nem mehet 27-fok alá és egy kis tőzegkivonat sem ártana. Kényes halak tetszenek neked, persze ez nem baj csak akkor erre kell felkészülni.:D Ajánlanám még a tüskéshínárt csak úgy a vízbe dobva leültetés nélkül, persze pár helyen le is ültetheted de akkor hátra tedd
2016. okt. 15. 02:21
 16/21 A kérdező kommentje:

Van fűtőm, a vízcserért egyébként is ennyit akartam, viszont a túlszűréshez elég az az atman? Az ancik tényleg ennyire borzalmasak? Szinte minden aksiba látok ilyet.

Ebből tőzeg granulátumból mennyi kell milyen időközönként?

A csíkhalat lehet elhagyom, most az az új koncepció jó már amit írtam vagy még ezen is alakítani kéne kicsit? :D

2016. okt. 15. 12:13
 17/21 Salx Narval ***** válasza:
Dehogy borzalmasak csak megvannak nekik is az igényeik én nagyon kedvelem és mindig tartottam 1-1 nőstényt. Még most sem tudtam lemondani róla pedig nagyon nem illik egy Malawi sügéres akváriumba.:D A túlszűrésre nem miattuk van szükség hanem a ramik miatt, ők nagyon érzékenyek a vízminőségre. Ami a szűrést illeti, elsősorban dús növényzet kell a mohák és a tüskéshínár tökéletes víztisztítók a többi lehet bármi ami neked tetszik. Kell egy jó szűrőanyaggal ( pl siporax, substrat pro, bio-rio) ) feltöltött külső szűrő 250-300 literes akváriumhoz ajánlott és kell egy belső is mechanikus szűrőnek (sima szivacsszűrő). A tőzegkivonatból csak annyi kell, hogy kicsit megszínezze a vizet más szerepe itt nincs. Ezek a halak nagyon érzékenyek a nitrátra, nitritre, ammóniára és a vegyszerekre, gyógyszerekre és vízértékek változására is szóval ezért kell túlméretezni a szűrőt és gyakran cserélni a vizüket, a talajt is gyakrabban kell takarítani és nem elég csak a felszín 1-2 cm mélyen át kell mozgatni "talajporszívóval". Ne ijedj meg nem olyan nagy macera ez lényeg a tiszta azonos hőfokú meleg víz és stabil vízérték. Ha kicsi a szűrőd, kevés a növényzet, akkor értelemszerűen gyakrabban kell takarítani és vizet cserélni (heti 20% a kétheti 30% helyett). Maradhatnak a csíkok is de csak akkor vedd meg őket ha a növényzet dús és stabilnak látszik az-az ritkítani kell már. Az igaz, hogy nem sokat fogod látni őket de azért nagyon feldobják az akváriumot érdekes szép halak ezek is. Hát majd eldöntöd, nélkülük is szép lesz az biztos.
2016. okt. 16. 08:27
 18/21 A kérdező kommentje:

Eddig van 3 kicsi anubiasom és 2 még kisebb crypto browon szintén egy kicsi gömbmoha, és jávai moha. A gömbmohát majd szeretném még szétszedni, de akkor majd idővel lassan veszek hínárt még és amiket írtál. Ezeknek elég ez a világítás? Mert én így már látva (mert hogy csak pár napja töltöttem fel akvát), kicsit gyengének tartom, majd a 8 hónap után cserélem is le nagyobbra. Illetve rendeltem Easy life pro fito-t is majd azt is tolom az úgy elég?

Külső szűrőre egy jó ideig nem szeretnék beruházni, mert így is több elment az akváriumra sokkal mint amennyit szerettem volna. Úgyhogy még valószínűleg egy fél évig csak az a 10 vörösfejű pontylazac lesz benne, meg talán az anci és majd olyan nyáron bővítem a többivel. Ezért vettem ez az Atmant mert többen is mondták hogy ha nincs pénz külsőre, akkor ezzel "pótolhatom"

Egyébként még arra volnék kíváncsi hogy ilyen univerzális indikátort lehet venni halas boltban? Csak mert a ph-t megakarom ugye mérni, illetve ha nem megfelelő akkor azt hogy tudom csökkenteni/növelni.

2016. okt. 16. 20:08
 19/21 Salx Narval ***** válasza:
A 10-lazachoz és az ancihoz elég az atman belső szűrő és a kétheti 30%-os vízcsere, ha ezt betartod gyakorlatilag nincs szükséged pH mérésre. Van egyébként pH mérő tesztcsík is ezekből szerintem minden állatkereskedés tart már. A jelenlegi növényeid nem igényelnek erős megvilágítást és az általam javasolt tüskéshínár sem, jobban mondva neki kellene de mivel a felszínen úszik így közel van a fényhez és elég neki 2x18W. Ha viszont már most kevésnek ítéled és más fényigényesebb növényeket is szeretnél akkor érdemes erre is gyűjtögetni. Növénytápot talán még egy kevés carbóval kiegészítheted de magában is elég kell legyen a profito.
2016. okt. 17. 04:27
 20/21 A kérdező kommentje:
Kocsány nélküli ambulia és indiai vizicsillag mehet ebbe az akváriumba?
2016. okt. 17. 19:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!