Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez már túl sok hal?

Ez már túl sok hal?

Figyelt kérdés

Illetve megférnek egymást mellett?

Akvárium paraméterek: Gyári 144 literes, 2x18W fénycső, 80x40x45 cm.

Növények: Anubias, crypto, gömbmoha, jávai moha (és még majd akarok még valamit)

Halak amiket szeretnék:

-2 db Ancistrus cirrhosus - Közönséges algaevőharcsa (vagy valami hasonló fajta)

-10 db Hemigrammus bleheri - Vörösfejű pontylazac

-4 db Puntius titteya - Vörös karcsú díszmárna

-3-4 db Pangio kuhlii - Párduccsík (Vagy valamilyen másmilyen csíkhal)

-1 db Epalzeorhynchos bicolor - Stendhal-hal

-1-2 Helena csiga

Vagy esetleg még mehetne bele valami?

2016. okt. 12. 22:40
1 2 3
 1/21 Salx Narval ***** válasza:
A stendhal-halat kihagynám, több okból kifolyólag sem illik ide. Az akvárium is kicsi, ennek a halnak nagyobb úszótér kell, továbbá, ha mást nem is de a többi talajon keresgélő halakra biztosan veszélyt jelentene főleg a félénk csíkokra. A vörös színű halak kifejezetten ingerlik főleg szűkebb helyen. Én inkább a márnarajt bővíteném minthogy megkockáztassak egy eléggé kétes viselkedésű, egyébként gyönyörű halat. Ha viszont ő lényeg és nagyon akarod, akkor hozzá kell igazodni és max egyféle kicsit nagyobb és bátrabb halból kell egy csapatnyi, lehetőleg a felső vízréteget kedvelők közül és ne vörös színűeket.
2016. okt. 13. 07:46
 2/21 anonim ***** válasza:
A szűrésről nem írtál semmit.
2016. okt. 13. 08:09
 3/21 A kérdező kommentje:

A szűrés szar, most jött meg aksi, ma üzemeltük, de már utálom ezt a fos szűrőt. Már megrendeltem múlhéten az Atman AT-202 Powerhead + BIOFILTER 4-et az lesz majd benne.

Szűrőnek egyébként egész nap kell mennie? Estére nem lehet kikapcsolni?

2016. okt. 13. 21:19
 4/21 anonim ***** válasza:
Egész nap kell menni, mert különben a méreganyagokat lebontó hasznos baktériumok elpusztulnak. Tehát ha nem járatod folyamatosan akkor olyan mint ha ott se lenne a szűrő . :) Amíg nem jön meg az atman és nem járattad be (2 hét) addig ne vegyél halat.
2016. okt. 13. 21:24
 5/21 A kérdező kommentje:

Most 1 hétig megy ezzel szőrővel, utána jön atman, azt beleteszem meg megakartam venni már első 10 halat (vörösfejű pontylazac) és akkor két szűrővel 2 napig, aztán csak atman. Többen is azt mondták hogy így nem lesz gond.

Az az atman is elég hangos? Nincs valami megoldás erre hogy halkítsam?

2016. okt. 13. 21:26
 6/21 anonim ***** válasza:
Inkább 5-6 nap legyen ,ne kettő. Az se néma, a belső szűrők közül egyik se az, de sztem megszokható.
2016. okt. 13. 21:32
 7/21 A kérdező kommentje:
A külső szűrő az néma? :D
2016. okt. 13. 21:38
 8/21 anonim ***** válasza:
A tetra és Jbl teljesen... :P
2016. okt. 13. 21:42
 9/21 A kérdező kommentje:
Hát csak győzzem fizetni. Egyébként szerinted ez a halösszeállítás működhet, vagy túl sok, te is hagynád a stendhalat?
2016. okt. 13. 21:53
 10/21 anonim ***** válasza:
Én is kihagynám. Nekem régen volt, a számi algázót egyfolytában verte, el kellet passzolni. Az atman egy nagy kék szivaccsal el fogja bírni. Használtan ki lehet fogni jó külsőket , de akkora akváriumhoz felesleges.
2016. okt. 13. 22:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!