Most csinálom az első akváriumom, már megvan rendelve majdcsak nem minden, de kicsit "elakadtam" az ajzattal.
Nem tudom milyet vegyek illetve kell-e keverni táptalajjal. Ugye ez növényektől függ. 2x18W-os T8-as fénycsövem van egy 144 literes aksihoz (80x40x45). Ez mennyire elég, vagy mit kell ilyenkor számolni? Ilyen világítással milyen növények lehetnek, azokhoz kell-e táptalaj.
Illetve mivel szettet vettem sok helyen olvastam hogy szűrők sosem jók. Egy 8W, 650liter/h elég, vagy használhatom 2-3 hónapig amíg gyűjtök egy jobbra?
És az atman szűrű, egyedül elég lesz egy társas akváriumhoz?
2016. okt. 7. 13:02
13/24 A kérdező kommentje:
Egyébként ez az atman nem foglal egy kicsit sok helyet, és nem túl csúnya ezzel a hatalmas kék szivacsával? Ha egy kisebbet rakok bele nem elég? 2 szűrő miért nem mehet egyszerre?
2016. okt. 7. 13:07
14/24 anonim válasza:
csapathal, 5 darab az kevés... nem kicsi a szivacs, de ekkora akváriumhoz kell ekkora , másik megoldás a külső szűrő, ami 5 ször ennyibe kerül.
elég egyedül az atman ha nem telepíted túl.
ezek nekem túl nagyszemü talajnak tűnik, megül közte a mulm.
mehet egyszerre két szűrő ,de akkor azok is ugyanannyi helyet fognak foglalni... :)
2016. okt. 7. 13:33
15/24 A kérdező kommentje:
Rendben van, majd akkor megoldom valahol. Ahol olvastam ott 0,7 - 1 mmeres aljazott írták. Plus minél kisebb annál jobban tölti ki a helyet, nem értem miért maradna meg közötte jobban mint a nagyobb között.
2016. okt. 7. 13:58
16/24 anonim válasza:
mert a kicsi összezár és a tetején marad, amit a szűrő is könnyebben összeszedi ,meg könnyeb leszívni is egy csővel. a nagy szemek közé könnyebben berohad.
2016. okt. 7. 14:15
17/24 anonim válasza:
a szűrőre visszaztérve felesleges a xing long 2. szűrőnek, 3 deciliter az semmi, mellesleg túl nagy az átfolyás a szivacs méretéhez, lehet meg se tudnak telepedni rajta a bacik. csak az áramot eszi feleslegesen. egy 300 litresbe lenne értelme két olyan belsőnek amit linkeltem . ez a xing long meg egy nagy akváriumba lenne jó egy külső mellé rásegíteni a mechanikai szűrésre, akár csak ideiglenesen, nem folyamatosan járatva. tényleg semmire se jó. ez van.
2016. okt. 7. 14:18
18/24 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Ezeknek a növényeknek a tápozása mennyire fontos. Olvasgattam ezeket a mikro, makro, carbon dolgokat ez mindenképp szükséges, vagy csak speciálisabb növényeknél ?
2016. okt. 7. 16:44
19/24 anonim válasza:
dehogy. easy life profito elég, vagy mostanásg a tf plantert nyomják, nekem már 1 ideje nincs növény az akvámba. de kommersz növények szépen nőttek a 140 literesembe 2x24 w alatt.
2016. okt. 7. 16:55
20/24 A kérdező kommentje:
Ezt elmondanád hogy hogyan számoljam ki hogy melyik növénynek milyen fényigénye van? 2x18 wattal is fognak nőni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!