Növényes akvárium? Megoldható?
szóóóval... van egy 54 Literes aksim. Van egy kis tervem egy növényes aksi kialakításához.
Halak amiket szeretnék bele: Egyenlőre 4-db Törpe Szívóharcsa... és majd később 4db guppi(hím)
a növények... Próbáltam Közép és Dél-Amerikai növényeket vagy kozmopolita fajokat válogatni :
Közönséges Valiznéria
Széleslevelű Tóalma
Vízi Hortenzia
Tüskéshínár
Tölgylevelű vízisaláta
és még :
Mangrove vagy Red Moor fa
Kövek
Aljzat:
Kvarchomok
a kérdés,hogy ez így jó?
milyen vílágítás?
kell-e táptalaj
Kell-e folyékony növénytáp?
eddig innen olvasgattam : [link]
Szia! Facebookon lépj be a "Low Tech Akvakertész Közösség"-be. Hozzáértő és segítőkész emberekkel beszélhetsz.
Amúgy akár még jó is lehet így az összeállítás. Fény tekintetében a 0,5-0,7W/literre törekedj. Nem tudom, műanyag tetős az akid, vagy külön armatúrát akarsz, ezek megszabják a lehetőségeid. Táptalaj nem szükséges feltétlenül a tervezett növényekhez. Folyékony tápozás a fény, szűrés, halak, növények függvénye.
Ezt a tetőt tuningolni kell, látom a csavarokat, szóval nincs gond, még vágni se kell :D
Ha érzel rá késztetést, írj rám privátban, szívesen segítek plusz fénycsövet beszerelni. Ha az megvan, már tágulnak a lehetőségeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!