Most uzemeltem be egy 260lakvariumot a viz minosegevel van gondom, zavaros. Mu novenyeim vannak 3d hater es juvel szuro berendezesem. Nemtudom mi lehet a gond tiszta ujj mindensegitseget kerek. Mi lehet ennek az ok? ´´
Az első nap valóban tud zavaros lenni a víz, részben az aljzat miatt, részben a víz miatt.
Ha nincs benne homok, és az aljzat is legalább 4 cm vastag, vegyél bele fodros vizikalászt, ez majd segít az aljzaton megkötni, hasznosítani a halak melléktermékét és az el nem fogyasztott eledelt. Gondolom gyári juwel szűrőd van, ezt később érdemes kicserélni, egy külsőre (Tetra, Eheim)
Nekem gyári Juwel szettem van, folyamatosan gond volt a szűrővel, így kivágtam belőle.
..A mű növények meg két hét múlva nagyon csúnyák lesznek. Milyen halakat szeretnél tartani?
"ezt később érdemes kicserélni, egy külsőre (Tetra, Eheim) "
Nem is olyan sokkal később, kb úgy holnapután.
Valószínűleg amúgy a felsoroltaktól mindentől zavaros, leginkább az aljzattól, meg attól, hogy még csak egy élettelen pocsolyáról beszélünk.
Többek között pont ezért kell egy 3 hetes bejáratási idő a halak előtt.
Haha!!!:)
Még jó, hogy a kolléga rákérdezett, és hamar kiderült mit akarsz tartani.
Nem kellett volna ekkorát venni. Fele is elég lenne...
... szűrőakváriumnak, egy olyan akvárium mellé, amiben lehet kárászokat tartani. XD
Oké, a halak egy dolog. Tényleg nem ez a méret ideális. Annak a víznek, Juwel szűrő, ide, vagy oda, tisztulnia kellene két nap alatt.
Feltételezem, hogy az aljzatot rendesen kimostad feltöltés előtt. A következőt tenném, úgy sincsenek benne halak... Csomagban árulnak SERA filtervattát, kiveszed a szivacsokat, és csak vatta bele. És nézz rá a szűrőre, normálisan megy e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!