Miért zavaros a viz?
Tökmindegy, hogy milyen kemény, ha az jó a halaidnak, az elevenszülőknek keményebb víz kell.
Mikor lett zavaros a víz? A folyékony baktériumkultúra átmenetileg zavarossá teszi a vizet, éppúgy, mint egyes gyógyszerek is. Az említett gyógyszert nem ismerem, de simán lehet, hogy az okozza.
Csak segítő szándékkal írták, hogy ezeket a szereket felesleges állandóan használni. Ha kialakult a biológiai egyensúly, akkor nem kell már baktériumkultúra. HZa gyógyszerezed a vizet, jó eséllyel kinyírod a szűrőbaktériumaidat, szóval amíg használod, szintén felesleges a baktériumkultúra. Inkább majd kezelés után adagold pár napig, azzal gyorsítod a biológiai egyensúly regenerálódását.
Algairtót csak akkor használj, ha algásodsz, de ezzel párhuzamosan jól látható növényi fejlődést is tapasztalsz. A legtöbb algaírtó sem jó a vizednek.
0.32W/liter fényed van, a folyékony co2 tényleg csak pénzkidobás.
A vízelőkészítővel semmi gondot nem okozol, de ha 1 napig pihenteted a cserevizedet, akkor szintén felesleges adagolni.
Amúgy te tipikusan az a kérdező vagy, aki leírja a problémáját és neki nem szimpatikus válasz esetén betámadja a válaszolókat.
A többi segítségre/tanácsra szoruló pedig nem érti, hogy miért nem kap választ a kérdéseire.
Tudod, a hozzád hasonló kérdezők elveszik a potenciális válaszolók kedvét attól, hogy leírják gondolataidat. Én most megtettem az előző válaszban, remélem tudtam segíteni.
A guppi simán jól elvan 30 nk keménységű vízbe is szóval továbbra se ártana, h ha utánanéznél a halaid igényeinek... Mellesleg a savas vizet se szeretik, 7 ph-nál kisebb értékű víz nem megfelelő számukra. Gondolom tudod, hogy az alapból 7-8 ph-s csapvizet mennyire viszed le a vízlágyítással...
Mellesleg még a kérdésre is válaszoltam, a "hasznos" baci simán okozhatja a zavaros vizet, mikor használtad legutoljára? Nem ártana a válaszokat is elolvasnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!