Tímea Sütő kérdése:
Mért zavaros a törpe tarisznyarákok akváriumának vize? Mit tegyek ellene?
Figyelt kérdés
só még nincs benne mert nem vettem, most nem is tudok még 2napig,kimászó van a rákoknak,de haldokolnak2015. máj. 24. 16:54
1/6 anonim válasza:
Nem megfelelő a víz tisztítása, ezért a bomló ürülék, levedlett páncél, táplálékmaradványok jó táptalajt jelentenek a mikroorganizmusok számára, amelyek károsak lehetnek a rákokra is és a mérgező bomlástermékek hasonlóképpen. Konyhasó mindenképpen kellett volna a vízbe, az a mikroorganizmusok szaporodását is gátolja.
2/6 anonim válasza:
Cseréld ki a vizüket friss vízre
4/6 A kérdező kommentje:
egy hétig volt nekik előkészítve azután vettem bele őket,tehát ürülék egyéb ilyesmi kizárva,állatszaküzletben vettem őket és mindent ami kellett hozzájuk.
2015. máj. 24. 21:56
5/6 Salx Narval válasza:
A víz tejszerű zavarossága leginkább abból ered, hogy felgyülemlett az ázalék és elszaporodtak az infuzóriumok ( egysejtűek), a zöldes algásodásra utal, az opálos víz a talajból kioldódó szennyeződések miatt lehet. Nem lehet, hogy kicsit túletetted és a felesleges kaját nem távolítottad el? A szűrő nem old meg minden problémát pláne ha csak 2 hete üzemel. Takarítsd fel a talajt csináld a heti 20-30%-os vízcseréket, telepíts növényeket és vigyázz az etetéssel is. A talajt jól kimostad? A víznek tökéletesen átlátszónak kell legyen esetleg enyhén sárgának, barnának, de opálos nem lehet. Csináld meg a takarítást és a részleges vízcserét aztán meglátjuk mire jutottunk vele, lehet, hogy ennyi elég is lesz, ha nem a talajtól opálos. Írhatnál egy kicsit bővebben az akváriumodról hogy képben legyünk. Pl növények, világítás, talaj, vízcserék, etetés, szűrés, mérete, élőlények stb.
6/6 A kérdező kommentje:
ez egy egy akvárium aminek gyárilag van teteje amibe van világítás építve és a szűrőt meg a fűtést adták vele,mert szettben volt.növény van pár,elő volt a víz készítve,nem volt koszos,minden pusztuláskor cseréltem,meg kevés kaját adtam nekik,hal nincs.ami kő van benne le van forrázzva,full steril szinte minden.a speciális oldatok benne vannak a vízben.ameiket láttam hogy beteges elkülönítettem a többitől azonnal és vártam hogy mi lesz,de sajnos elpusztultak.NEM FELKÉSZÜLETLENÜL KEZDTEM BELE,pont ezért nem értem mi a baj.a boltban azt mondták,hogy megeshet hogy a rákok betegek voltak.passzolom...
2015. máj. 28. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!