Az lenne a kerdesem hogy nyaralni voltam es amire vissza értem volt döglött hal a vízbe volt aki etette a halakat de döglött hal mar elvolt szinte bomolva kiszedtem atmostam mindent új víz es ugyan úgy meghalt egy hal létezhet hogy elkaptak valamit?
Először is nem kellett volna átmosni mindent és teljes vízcserét csinálni, ezzel megölted az összes lebontó baktériumot.
Szóval valószínűleg ez ölte meg a haladat.
Menj el állat kereskedésbe és vegyél olyan eszközt, amivel mérni tudod a nitrát, ammónia és nitrit szintet, továbbá vannak spéci baktérium csomagok, azt is érdemes lenne beszerezni.
Ha magas valamelyik anyag koncentrációja a vízben cserélj 40-50% vizet még mielőtt beleteszed.
Másrészt: Milyen halak, mekkora akvárium és milyen szűrés?
Lehetett természetes halál, viszont a hozzá nem értéseddel, meg az ámokfutásoddal igen komoly veszélybe sodortad az akváriumot, ezzel a húzásoddal akár az egészet lenullázhatod. Csak a szerencsén múlik. Minden esetre egy hétig csak minden másnap etess, nagyon keveset, úgy nagyobb esély van a túlélésre.
Lehet fertőzés, az ellen az átmosás meg a vízcsere annyit ér, mint ha pl szalmonellás lennél, és lezuhanyoznál.
Lehet mérgezés, ami azt jelenti, hogy eleve rosszak voltak a körülmények, a gyengék elkezdtek hullani, a mikroflóra kinyírásával meg rátettél még egy lapáttal, úgyhogy folytatódik a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!