A kis guppyk hogy néznek ki?
Van egy terhes guppym, folyamatosan azt lesem, h. mikor fog megszülni. Amikor elkezdenek kipotyogni a kishalak, akkor azok már totál hal formájúak és maguk elúsznak, vagy csak még olyanok, mint egy kis kukac. Esetleg nem úsznak még, hanem lesüllyednek? Vagy egyáltalán vannak akkorák, h. látni lehet őket?
És egy 3-4cm-es guppy mennyi kicsit hoz a világra?
Köszi a gyors választ!
És kb. milyen sűrűn szül? Úgy értem, h. hány percenkét jönnek ki a kishalak? Potyognak zsinórba, v. azért ez egy lassúbb folyamat?
Ajánlom Neked az elletőketrecet. Ez olyan, mint egy kis akvárium, azzal a különbséggel, hogy az alja háló, és ráakasztható a nagy akváriumra. De ne a közös akváriumra akaszd rá, hanem külön, másikra. Így sokkal kényelmesebb, mint lesni, hogy a hal mikor szül meg, és nem fogják őket megenni.
Az, hogy hány ivadékot szül egy guppi, az nagyban függ az anyaállat méretétől. Nekem volt olyan guppi-lány, amelyik 30-at fialt.
Amúgy a kicsit egyenként jönnek a világra, nem folyamatosan. Közvetlenül a szülés előtt az anya hasa szögletes lesz.
Olyanok, mint a nőstény guppi, kb. fél cm-esek.
Egyébként ha elfogadsz tőlem egy tanácsot: ne használj elletőketrecet. Én évek óta nem használok, anélkül is folyton túlszaporodnak.
Sziasztok!
Pár napja találtam én is az akváriumban valami kis "babot" :) amit kis golyónak neveztél,neveztek.
Kérdésem az volna,hogy meg tudja mondani valaki,h ez a "kis bab" :)) mikor pattan szét és menekülnek a pici kis guppik? mert én még sosem láttam ilyet és nagyon remélem a pici guppik és nem valami szörnyek :P :))
A kis guppik menekülnek mikor megszületnek, mivel az anyjuk is fölfalhatja őket. Hal formájuk van, hosszuk fél centi, vastagságuk pár milliméter.Ha fölülről nézed akkor látod hogy úszkál, van egy szál farkuszonya, meg kér gülü szeme.
Vegyél egy szülő ketrecet, amiben az anya amikor szül benne marad, de a kis guppik meg ki tudnak úszni az alján a lyukakon.
Az hogy mennyit szül egy guppi, nem a méretétől függ, hanem attól, hogy hogy tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!