Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 100-120L es akváriumban...

Egy 100-120L es akváriumban milyen halak néznek ki jól?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy berendezek egyet, a kis akváriumom mellé. Milyen halak néznek ki jól? Sok növényt szeretnék bele, dúsan. Gondoltam sok neonhalakat bele, max 1-2 ancit, és egy csapat coryt. Jól nézne ki így?
2011. jan. 10. 10:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Persze, hogy jól. Csapathalakból minnél több, annál jobb, akkor a legmutatósabb. Ilyen összeállítás mellett pedig meg lehet koronázni az akváriumot mondjuk egy szép bettával (ez esetben vörösneonokat kellene venni, a hőmérsékletigények miatt), esetleg gurámikkal, vagy még egy csapathallal, nagyon jól társítható békés pontylazacokkal, például petitellával.
2011. jan. 10. 10:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Tudnám ajánlani figyelmedbe a rózsás díszmárna fátyolos úszójú változatát.10 évig tartottam halakat, és ezért a fajtáért nem sokan rajonganak, én meg nem értem, miért.Ha pár fős csapatban vannak, a szép fátyolos úszójuk, és a csillogó, gyöngyházas oldaluk olyanná varázsolja az akváriumot, mint egy .....tündérmese.Nehéz megfogalmazni. A lényeg, hogy ami miatt az embereknek tetszik egy akvárium, hogy gyönyörködjenek a halak légies mozgásában és relaxáljanak, azt az érzést számomra ez a fajta generálta legjobban. Csak egy tipp, de érdemes utánanézned, ha ilyenre vágysz.Azontúl strapabíró, békés, hosszú életű fajta is.Amit egyedül tartottam vagy két évig élt,(más fajtákkal együtt "egyedül"), és első ránézésre talán túl egyszerű halnak tűnhet, de a fátyolos úszó annyira feldobja az összhatást, hogy nekem ez a legnagyobb kedvenc.

Egyébként meg először vegyél csak párat, és hosszú napok, hetek alatt folyamatosan megérzed, mit is szeretnél még!!!!!

Nem érdemes egyből "befejezni"!

2011. jan. 10. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!