Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nektek milyen volt a horgászvi...

Nektek milyen volt a horgászvizsga menete? (Ifjúsági horgászvizsgát írok holnap. )

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy-hogy folyik egy horgászvizsga szóbeli része. Ha lehet részletesen. :/ Az írásbelit már megtanultam, de a szóbelitől egy kicsit félek, hogy nem fogom felismerni a halat és nem tudok róla mit mondani. Egyáltalán kell valamit mondani róla, vagy csak fel kell ismerni. Ha nem sikerül fel ismerni képesek megbuktatni? Nagyon szigorúan veszik? Előre is köszönöm a válaszokat!
2016. aug. 10. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez változó, vizsgáztatótól függ. Amit megkérdezhetnek az a méretkorlátozása, és ívási(ill tiltási ugye) ideje. Ezt meg szintén tudnod kell, nem csak vizsgára, de úgy alapon is. Magyarorazágon pedig nincs sok halfajta, nem nehéz őket megkülönböztetni. Talán a dévér és karika, növendék balin és jászkeszeg, vörösszárnyú és bodorka keverhető össze. A lényeg, hogy a nemes halakat nagyon ismerd. Az, hogy keszeget összekeversz, még beleférhet. Amúgy ha parázol ajánlom a magyarország halfaunája című kötetet, ott le van írva, hogy hogyan különböztesd meg, és akkor menni fog! Hajrá
2016. aug. 11. 00:31
 2/5 A kérdező kommentje:
Sikeresen letettem a vizsgát! :) Köszönöm a választ! Valóban nagyon sok kérdésben szerepelt a tilalmi idők és a méretkorlátozások! Szerencsére a halfelismerés is sikerült talán csak egyet vagy kettőt nem tudtam. Nagyon segítőkészek voltak a vizsgáztatók is. Felesleges volt az a sok para. Ha egy kicsit tanul az ember simán elvégzi. :)
2016. aug. 11. 17:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Gratulálok! :)

Amúgy nem vészes, én anno 3 nap alatt készültem rá fel, de a fajtákat már nagyjából ismertem, 1-2 ritkább folyami hal kibételével, méretkorlátozást tilalmi időt pedig már tudtam.

Jó horgászatot, és sikeres fogást majd az évre. Végre szabályosan belenyúlhatsz nagyobb halakba is ^^

2016. aug. 11. 22:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Pontosan. Végre tényleg felszabadultan horgászhatok. ;) Neked is sok sikert! :)
2016. aug. 12. 11:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Köszönöm. Nekem múlthét éjszaka meg volt az év fogása azt hiszem :D alig bírtam vele... nekem nincs olyan izomrendszerem, mint egy férfinak, hogy partrarángassak egy vizibivalyt de sikeresen megküzdöttem egy 24 kilós harcsival. Jelenleg ez a személyes rekordom. :)
2016. aug. 12. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!