6W LED világításmellett milyen növényeket tarthatok?
Csak... Mi?
Isten hozott nálam, ez a való világ.
Mutass olyan ledet, ami megkarcolja egy T5-ös cső hatásfokát!
LED-nél már nem wattot kell nézni a nagy teljesítmény/fényerő különbség, szórás miatt hanem lument. Korábban volt egy célérték fénycsövekre , ez az 1 watt/liter, itt már lehetett nyomni a CO2-t is. Ez lumenben kb 50-60 lumen/liter
Van egy 24 literes kis akváriumom, azon 3db 3 wattos Cree power LED világít, darabonként 200 lument tud a leírása szerint, vagyis 25 lumen/liter fény van az akváriumban. Ennél a fénynél mohák , és még a parvula mini is szépen nődögél. De ha ebből a LED-ből csak kettőt használnánk egy több mint dupla ekkora akváriumban, az szerintem nagyon sovány volna növényezéshez.
" fénycsövekre , ez az 1 watt/liter, (..) Ez lumenben kb 50-60 lumen/liter"
Nem!
Ez kb 75-90 lm / l !
Mint írtam LED-nél ne wattot nézz hanem lument!
Vagyis olyan én olyan 30-40 lumen/litert megcéloznák legalább, 6000-6500 kelvines hideg fehér LED-ekkel.
teljesítményben LED-je válogatja, de olyan 20-25 watt körül számolhatsz 40 lumen/liternél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!