Segítség! Szemdülledést hogy lehet kezelni?
Amúgy egy 170 forintos öreg halat nem fogok állatorvoshoz vinni. Sajnálom meg minden, de akkor is.
Zebradánió, és már 3 éves, annál tovább nem nagyon szoktak élni amúgy sem.
Szia Akkor ez hasvízkór.A beteg halakat tedd karanténba.Kezelést még mindíg em tudok,de a többi halat ne fertőzzék tovább.A rendes akiba csinálj egy 50%os vízcserét.A helyedben én abbol a levett vízből tölteném fel a karantén akváriumot.Amugy valószínü öregségére legyengült és ezért szedte össze ezt a vbetegséget,viszont ez szuper ugródeszka hogy a többi egészséges hal is elkapja,a már felerősödött bacikat.Mielöbbi karantén és vízcsere!!!Remélem találsz valamit a kezeléséről,vagy kapsz választ.Na közben utánanéztem:
"A belső bakteriális megbetegedéseket, mint a hasvízkórt az erősen felpuffadt testről, a kidülledő szemekről és az elálló pikkelyekről lehet felismerni. A halak a talajon vagy a vízfelszin alatt himbálóznak. A halak bakteriális megbetegedések esetén feltönő úszási rendellenességeket mutatnak szédelegnek, görcsölnek vagy sötéten elszineződnek. Az beteg azonnali kezelést igényel SERA Bactopur Direct-tel."
Tehát Sera Bactopur Direct-tel ess neki a halnak,remélve hogy megéli a 4dik évét is:)Szia
Na még találtam valamit.Az egész akváriumot kezelned kell.:
" Az egysejtű véglények által okozott, aránylag jól felismerhetú, fent említett halbetegségek éppen gyors terjedésuk tömeges fellépésük miatt szoktak súlyos és nagy veszteségéket okozni a halállományban, bár kedvezúbb beszámítás alá esnek általában, mint amilyen pl. a hasvízkór. Ezeket a betegségeket fertőző voltuk miatt gyógykezelni és mielőbb megszüntetni kell! A legtöbbször a még tünetmentes példányok kiválogatásának sincs helye, és értelme, mivel ezek már a betegség lappangási szakaszában lehetnek és a betegség kitörése csak órák, napok kérdése. Ilyenkor célszerű az egész fertőzött ill. fertőzésre gyanús állományt gyógykezelésnek alávetni. A gyógykezelést magában az akváriumban végezzük nagyhatású gyógyszerekkel, kininnel, septilekkel, antibiotikumokkal, hogy a fertőző véglény szabadon úszó csapatait, rajzóit pusztítsuk el.
"
Köszi!
Csak azt nem értem, hogy másfél-2 hete takarítottam ki az akváriumot, a fele vizet lecseréltem. Úgyhogy nem is a koszos víz miatt lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!