Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Segítség! Szemdülledést hogy...

Segítség! Szemdülledést hogy lehet kezelni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 18. 10:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
állatorvossal!
2010. ápr. 18. 10:27
 2/11 anonim ***** válasza:
Hasvízkór lehet a ludas.Attol dülled ki a hal szeme.Attol is.Sajnos a kezelést nem tudom,de szerintem nincs rá igazi,hatásos kezelés.
2010. ápr. 18. 11:03
 3/11 A kérdező kommentje:
Most vettem észre, hogy egy másik halamnak meg fel vannak borzolódva a pikkelyei. Úgyhogy lehet, hogy az lesz...
2010. ápr. 18. 12:02
 4/11 A kérdező kommentje:

Amúgy egy 170 forintos öreg halat nem fogok állatorvoshoz vinni. Sajnálom meg minden, de akkor is.

Zebradánió, és már 3 éves, annál tovább nem nagyon szoktak élni amúgy sem.

2010. ápr. 18. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia Akkor ez hasvízkór.A beteg halakat tedd karanténba.Kezelést még mindíg em tudok,de a többi halat ne fertőzzék tovább.A rendes akiba csinálj egy 50%os vízcserét.A helyedben én abbol a levett vízből tölteném fel a karantén akváriumot.Amugy valószínü öregségére legyengült és ezért szedte össze ezt a vbetegséget,viszont ez szuper ugródeszka hogy a többi egészséges hal is elkapja,a már felerősödött bacikat.Mielöbbi karantén és vízcsere!!!Remélem találsz valamit a kezeléséről,vagy kapsz választ.Na közben utánanéztem:

"A belső bakteriális megbetegedéseket, mint a hasvízkórt az erősen felpuffadt testről, a kidülledő szemekről és az elálló pikkelyekről lehet felismerni. A halak a talajon vagy a vízfelszin alatt himbálóznak. A halak bakteriális megbetegedések esetén feltönő úszási rendellenességeket mutatnak szédelegnek, görcsölnek vagy sötéten elszineződnek. Az beteg azonnali kezelést igényel SERA Bactopur Direct-tel."

Tehát Sera Bactopur Direct-tel ess neki a halnak,remélve hogy megéli a 4dik évét is:)Szia

2010. ápr. 18. 21:29
 6/11 anonim ***** válasza:

Na még találtam valamit.Az egész akváriumot kezelned kell.:

" Az egysejtű véglények által okozott, aránylag jól felismerhetú, fent említett halbetegségek éppen gyors terjedésuk tömeges fellépésük miatt szoktak súlyos és nagy veszteségéket okozni a halállományban, bár kedvezúbb beszámítás alá esnek általában, mint amilyen pl. a hasvízkór. Ezeket a betegségeket fertőző voltuk miatt gyógykezelni és mielőbb megszüntetni kell! A legtöbbször a még tünetmentes példányok kiválogatásának sincs helye, és értelme, mivel ezek már a betegség lappangási szakaszában lehetnek és a betegség kitörése csak órák, napok kérdése. Ilyenkor célszerű az egész fertőzött ill. fertőzésre gyanús állományt gyógykezelésnek alávetni. A gyógykezelést magában az akváriumban végezzük nagyhatású gyógyszerekkel, kininnel, septilekkel, antibiotikumokkal, hogy a fertőző véglény szabadon úszó csapatait, rajzóit pusztítsuk el.

"

2010. ápr. 18. 21:44
 7/11 Salx Narval ***** válasza:
Nem érdemes állatorvoshoz menni, mer nem ért hozzá, vagy nem foglalkozik vele.Inkább egy jó szaküzlet és kérj hasvízkór kezelésére gyógyszert. [link]
2010. ápr. 19. 06:23
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Csak azt nem értem, hogy másfél-2 hete takarítottam ki az akváriumot, a fele vizet lecseréltem. Úgyhogy nem is a koszos víz miatt lehet.

2010. ápr. 19. 07:31
 9/11 Salx Narval ***** válasza:
Ha elolvastad a leírást, akkor láthattad, hogy a hasvízkór, más bakteriális fertőzés következménye.A rossz minőségű víz, csak kiváltó ok lehet, de nem feltétlenül az okozta.Ha már elszaporodtak a baktériumok az akváriumban és a halakon, akkor a vízcsere csak ideiglenes megoldás, kezelésre is szükség lett volna.Valószínűleg, már jóval előbb is gond volt, csak nem volt ennyire látványos és nem vetted észre.
2010. ápr. 19. 09:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia!Nem tudom hogy hány litertes az alváriumod,de gyanítom hogy nem 250literes.250literig hetente kell cserélni a víz 1/3át.Nem 2hetente és nem több. Hetente kell 1/3os.nem lehet pótolni a 2heti 50%os cserével.
2010. ápr. 19. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!