Miért van az az akvarisztikában, hogy a csapathal harcsáknál az emberek hajlamosabbak kisebb csapatokban tartani őket, vagy lezserebben kezelni azt, hogy azok csapathalak. (? )
Itt nem a állatkínzó haltartókra gondolok, hanem az akvaristákat.
Fel is hoznék egy példát.
Legyen mondjuk a neonhal és valamelyik páncélosharcsa.
A neonhal az Amazonasban kb 100-200 fős csapatokban mozog, él, míg a legtöbb páncélosharcsa több ezer fős csapatokban járja a vízfenéket.Az akváriumokban Neonhalnál nem ritka az 50-100 fős csapat, 10-15 Corydorasnál nem láttam többet egy helyen.(és ez a legeslegszélső eset, általában 6-7 fős csapatokban látom őket)
Vagy pl az ottocilius is elképesztő "taglétszámú" csapatokban él, az akváriumokban pedig ha 3-4 darab van belőle, az már okés.
Ez nem állatkínzás!
Az lenne az, ha egy rajhalat kifogsz a folyóból(pl.:neon),
és abból csinálsz 30-40-es csapatot!
Ezek "akváriumi halak"!!!
Egyrészt mivel aljzat lakók, kb. 2 dimenzióban mozognak az akvárium alján, ezért nem olyan létványos belőlük egy 50 fős csapat, mint pl. neonból. A klasszikus együttúszás sem olyan fajta, mint egy pontylazacnál. Így a díszakváriumonkál inkább a látványosabb rajhalakkal szokás terhelni a vizet. Ha Coryból lenne 50 db. jobban terhelné a vizet, mint 50 neon, és még csak az aljzat lenne benépesítve.
Másrészt én úgy vettem észre, (hogy a páncélosoknál maradjunk) természetüknél fogva jobban viselik a kisebb csapatot, mint a pontylazacok. Nálam régebben volt, hogy csak 3 db. volt egy akiban (nem tudtam másképp megoldani) és annyira "elvoltak" hogy rendszeresen ikráztak a közösben. Persze a keménység miatt nem keltek ki, de a lényeg, hogy ilyet általában jó körülmények között, stresszmentes helyen szoktak csinálni a halak.
És te se nézed, hogy nekik mi a jó!
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!