Mi olyan jó az akvarisztikában?
Akváriumot berendezni olyan, mint felépíteni egy házat saját kezűleg. Megtervezed a legapróbb kőig, mindig van vele "munka", de nagyon nagy öröm. Néha a halak már nem is annyira fontosak, mert az az utolsó fázis.
Utána az egész kis bioszférát fenntartani, kihívás. Mert úgy is lehet akváriumot venni, hogy megveszel 20 standard elemet, beletöltöd a vizet, beleteszel pár növényt és halat, aztán nem nézel rá többet. Az akvarista minden nap foglalkozik az akváriummal, nem csak ránéz néha, meg eteti a halakat.
Tényleg nehéz megérteni. :)
1. estefelé a harcsáim köpködik -kifelé - a vizet, így jelzik hogy itt a kajaidő:)))) és ideje kaját adnom nekik, ha nem adok, akkor elkezdenek zajongani: dobálgatják magukat
2. ilyenkor meg is lehet simogatni őket. feljönnek és összecuppogtatják a kezemet
3. ha takarítás van és belenyúlok, akkor is odajönnek, megszimatolnak :) olyan jó érzés
4. ha sz@r napom van lehuppanok az akim elé, és nézem hogy bohóckodnak: csodálkoznál de tényleg észreveszik ha ott ül az ember és nézi őket , ilyenkor még egy lapáttal rá is tesznek és hajkurásszák egymást...vagy éppen beül velem szemben a bajszát az akinak nyomja és szemezünk... ilyenkor mindig röhögőgörcsbe török ki, mert ő bírja tovább .... :)))
5. mikor egyedül vagyok otthon és dolgozom a gépen vagy éppen tv-zek akkor sokszor észreveszem azt , mintha ők is néznék mit csinálok...bár gondolom csak a színes vibráló fényeket nézik, de olykor nagyon viccesek ( pl: 5 harcsa beül egymás mellé és nézik a tv-t...mintha moziban lennének...)
6. Na a legjobbat a végére hagytam: az egyik torim (harcsa) mostanában rászokott arra hogy integessen!!! ( ez komoly!): felúszik a víz felszínére vízszintesen elkezd úszni majd a hasát az üvegnek nyomja és kinyomja magát a vízből, miközben az egyik elülső uszonyával integet, ki a vízből....
köszönöm mindenkinek a választ.
Egyébként azért tettem fel a kérdést, mert én is akarok halakat, csak kicsit bizonytalan voltam.. de ezek után biztos, hogy lesz:) jövő hónapban fogom megvenni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!