Melyik szűrő és levegőztető lenne a legjobb vétel?
Sziasztok,lett egy bruttó 98literes akváriumom (80x35x35cm)
szeretnék benne tartani minél több kis méretű édesvízi halat.
Szeretném az elektronikai részét minél olcsóbban megúszni,nem tudom külön vegyek e szűrőt és levegőztető vagy jobb inkább egybe,valamint hogy mi az ami jó (teljesítmény,hang) és árban is kedvező.
Valami ötlet?
Én az aquael fan 2 pluszt néztem hogy esetleg jó lehetne.
Köszi,komoly cuccnak tűnik csak azt nem értem hogy ezt a nagy szürőszivacsot hová kell tenni?
Így kompletten hatalmasnak tünik az akváriumhoz képest emiatt kicsit furán nézne ki benne,sok helyet elfoglalna.
Ez van.
Nincs varázslat, a térfogat az térfogat, nem lehet meghajlítani a teret, hogy egy nagy térfogat kicsinek látszódjon.
Kis térfogatba meg nem fér elég lebontó baktérium. Ennyire egyszerű.
100 liter kb a határa annak a méretnek, amit meg lehet szűrni belső szűrővel. Nem véletlen, hogy emiatt a gyártott belső szűrőkből a legnagyobb kell bele.
Az aquael fan2 -vel esélytelen 100 litert megszűrni, oda a fan3 kéne, de mivel az egy vékony hosszú szűrő, az akvárium meg sajnálatos módon csak 35 centi, nem fér el benne.
(Még 40 centi magas is jobb lenne, mert jobban elférnek benne a szűrők, és ahhoz a mérethez még találni megfelelő kapacitású belsőt.)
Amúgy meg nem olyan bonyolult, kb 25 cm magas szűrő fér el.
Ezek között keress olyat, aminek a gyári ajánlása kb 100 liternél kezdődik. (mivel a gyártók kb dupláját mondják a valós teljesítménynek)
Sok sikert!
... vagy... veszel egy külső szűrőt, bár az lényegesen drágább.
Mondjuk azzal nem árt tisztába lenni, hogy ez a hobbi, főleg a szűrés része, nem föltétlenül a spórolásról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!