A neon halat hány liter vízben kell tartani? És milyen legyen a hőmérséklete. Ez nagyon hülye kérdés de sós vagy édes vízben?
Nem igazán lehet így halra lebontani a litert.
Fele is elég annak, amit az első ír, vízterhelés szempontjából, mégse lehet pl 10 neont 50 literben tartani.
Mivel 1 db neonhal is ugyanolyan természetű, úszásigényű, mint 20, és ugyanúgy kéne minimum 80 cm -hosszú akvárium ahhoz, hogy megfelelő méretű úszótér legyen, ami legalább arra elég, hogy felgyorsuljanak.
Egy 80 cm-es akvárium 100 liter fölötti.
100 liter fölötti akváriumnál lehet úgy számolni, hogy 1 halra 5 liter víz.
Ami a vízparamétereket illeti, (természetesen a megfelelő biológiai és mechanikai szűrésen túlmenően) kizárólag a hőmérséklet a kritikus pont, a sima neonok jól bírják a keményebb magyar csapvizet, a meleget viszont rosszul tűrik.
Vannak vízhűtéses praktikák, (ventilátor) érdemes valamit barkácsolni hozzájuk.
a neonhalaknál annyi a lényeg,hogy csapatban kell tartani. én legalább tizet mondanék, de lehet több is. és fontos az akvárium hosszúsága. fontosabb, mint hogy hány literes. legalább 80-100 cm hosszú legyen az akvárium. a szélessége /magassága kb mindegy, gondolom 40-50 cm egy ilyen akvárium esetén. az teljesen jó. tényleg a hosszúság a lényeg. 80cm hossz alatt nem lehet tartani őket .
és szerintem az is fontos,hogy ne keverjük ész nélkül mindenféle más hallal őket . max hasonló méretű más halakkal.
de én inkább betelepíteném növénnyel rendesen . teljesen jól mutat úgy,hogyha csak neonok vannak benne
[link] Most hirtelen csak ezt a képet találtam. szépen meg lehet csinálni
...hát azért trópusi halakhoz ildomos fűtőt tenni, a biztonság kedvéért.
Nem biztos, hogy mindig olyan meleg van a szobában, ráadásul a víz (párolgás-hűlés) miatt sose annyi fokos, mint a levegő.
Ha meg elég meleg a víz , úgyse kapcsol be a fűtő, mert termosztátos.
De tény, hogy nyáron inkább a hűtés a problémás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!