Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A neon halat hány liter...

A neon halat hány liter vízben kell tartani? És milyen legyen a hőmérséklete. Ez nagyon hülye kérdés de sós vagy édes vízben?

Figyelt kérdés
2016. jún. 27. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
1 db neonhalra 10 liter 20-23°C-os édesvizet kell számítani dH 1-10 és pH 6,8-7,0 között.
2016. jún. 27. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

jaja nagyon hülye kérdés. google a barlátod, ennyire nem leehetsz lusta....

[link]

2016. jún. 27. 20:20
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
első! tehát 20 neonhalnak 200 liter kell?! mesélj még :P csak szaporításhoz kell lágy víz.
2016. jún. 27. 20:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem igazán lehet így halra lebontani a litert.

Fele is elég annak, amit az első ír, vízterhelés szempontjából, mégse lehet pl 10 neont 50 literben tartani.

Mivel 1 db neonhal is ugyanolyan természetű, úszásigényű, mint 20, és ugyanúgy kéne minimum 80 cm -hosszú akvárium ahhoz, hogy megfelelő méretű úszótér legyen, ami legalább arra elég, hogy felgyorsuljanak.

Egy 80 cm-es akvárium 100 liter fölötti.

100 liter fölötti akváriumnál lehet úgy számolni, hogy 1 halra 5 liter víz.

Ami a vízparamétereket illeti, (természetesen a megfelelő biológiai és mechanikai szűrésen túlmenően) kizárólag a hőmérséklet a kritikus pont, a sima neonok jól bírják a keményebb magyar csapvizet, a meleget viszont rosszul tűrik.

Vannak vízhűtéses praktikák, (ventilátor) érdemes valamit barkácsolni hozzájuk.

2016. jún. 27. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:

a neonhalaknál annyi a lényeg,hogy csapatban kell tartani. én legalább tizet mondanék, de lehet több is. és fontos az akvárium hosszúsága. fontosabb, mint hogy hány literes. legalább 80-100 cm hosszú legyen az akvárium. a szélessége /magassága kb mindegy, gondolom 40-50 cm egy ilyen akvárium esetén. az teljesen jó. tényleg a hosszúság a lényeg. 80cm hossz alatt nem lehet tartani őket .

és szerintem az is fontos,hogy ne keverjük ész nélkül mindenféle más hallal őket . max hasonló méretű más halakkal.

de én inkább betelepíteném növénnyel rendesen . teljesen jól mutat úgy,hogyha csak neonok vannak benne

[link] Most hirtelen csak ezt a képet találtam. szépen meg lehet csinálni

2016. jún. 27. 21:28
 6/10 anonim ***** válasza:
ja igen és fontos,hogy nem kell nekik vízfűtő, sőt nyáron hűteni is kell nagyobb meleg esetén a vízüket.
2016. jún. 27. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:

...hát azért trópusi halakhoz ildomos fűtőt tenni, a biztonság kedvéért.

Nem biztos, hogy mindig olyan meleg van a szobában, ráadásul a víz (párolgás-hűlés) miatt sose annyi fokos, mint a levegő.

Ha meg elég meleg a víz , úgyse kapcsol be a fűtő, mert termosztátos.

De tény, hogy nyáron inkább a hűtés a problémás.

2016. jún. 27. 21:35
 8/10 anonim ***** válasza:
panelban elég stabil télen a szobahömérséklete nálunk. de nyílván kertes házban jobban lehűlhet a szoba télen,akkor tényleg érdemes fűtőt venni. de most nyárra biztosan nem kell.
2016. jún. 28. 13:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem 80 centi hosszú és 50 literesbe van 14 db neonhal(plusz még más, 6-8 centis halfajták). És tudom, sallang, de ideírom: 50 literbe max 30 hal mehet.
2018. márc. 22. 12:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Ahány centi a hal annyi liter!
2020. júl. 9. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!