Darakór jelentkezett a halaimnál. Mivel tudom megvédeni őket ameddig nem tudom gyógyszerrel kezelni?
Valamilyen módon kezelned kell őket, megvédeni nem tudod.
De ha 30 fokra emeled a vízhőfokot és teszel egy pici sót a vizükbe, az is képes megölni a paraziták petéit.
A parakillt pedig nem javaslom, inkább malachitzöld a megoldás, ezen kívül.
De a darakór általában csak rosszul tartott halaknál alakul ki, milyen halak, mekkora akvárium, milyen szűrés?
Vitorlás 65 literbe?
Na ne! Kistányér méretűre növő sügérféle, területvédő és sokat piszkít.
Másrészt a neon rajhal minimum 10-12 hal szükséges, és hozzájuk 80 cm hosszú uszótér, ami szabványméretben 96 vagy 112 liter.
A dániók szintén mozgékony rajhalak.
Az anci 15 centisre is megnő, területvédő. 100 literben lehet párban tartani.
A márnák nagy része megint rajhal, és 100 liter fölötti akváriumot igényelnek, némelyik nagyobbat. Amelyik nem rajhal nagyra nő.
Ne csodálkozz, stressz. Ha így folytatod és kínzod szerencsétleneket, újra előjöhet a darakór vagy egy másik betegség.
De akkor miért adták oda a kereskedésben. Mindent ott vettem. Azt mondták ez az akvárium méret megfelel. Nem értem. Ilyen helyen szakértők dolgoznak, vagy nem?
Mikor bementem és megkérdeztem mit tarthatok benne akkor miért ezeket a halakat javasolták az akvárium vásárlásnál?
Szakértők???
Ugyan, dehogy! Annyi végzettségük van, mint egy tescós eladónak. Jó esetben értenek a halakhoz és sok ilyen eladó, de nem mindig. Plusz ugye nekik az a jó, ha minél többet eladnak.
Sajnos nem tudom hogy lehet ide képet feltölteni. Vásároltam 3szor 10ml -es kiszerelésű Malachitzöldet. Aqua-Med típusú. United Pharma forgalmazza. Ezt tettem bele. Valami tippetek esetleg még van?
Nagy köszönöm a segítséget.
Milyen fajta halak tarthatóak az én akváriumomban 65 literben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!