Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Téphetik egymást az aranyhalaim?

Téphetik egymást az aranyhalaim?

Figyelt kérdés
A gyerekeim kaptak egy 60L akváriumot halakkal együtt. Azt vettem észre hogy a farokúszójuk meg van tépve. Gondolom csá nagyobb akvárium oldhatja meg a gondot. Rengeteget olvasgattam és tudom már, hogy aranyhalat nem szabad ekkora akváriumba tenni ráadásul 4db van belőlük! Viszont a nagy gond az, hogy még kb. 2 hónapig nagyobb akváriumot nem tudok nekik beszerezni. Ajándékozzam el őket?
2016. jún. 15. 08:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
téphetik, de nem csak a szűk hely miatt hanem a nem megfelelő víz miatt is. 4 aranyhal nagyon sok ammóniát "termel". ammónia szint az egekbe lehet. de akár uszonyrothadás is lehet ami szintén, a stresszre, rossz vízre vezethető vissza. nap vízcserével elvannak még 2 hónapig. de lehet jobb lenne valami tóba elengedni őket. normás aranyhalakról van szó?
2016. jún. 15. 08:48
 2/11 anonim ***** válasza:
*napi vízcserével
2016. jún. 15. 08:48
 3/11 A kérdező kommentje:
2 fekete és 2 narancssárga ezüstös színű van a vízben. Bocsánat hogy nem tudom pontosan a nevüket de 3 napja kaptuk az akváriumot, és ha már kaptuk akkor azt sem szeretném ha elpusztulnának.
2016. jún. 15. 08:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Túl kicsi a hely nekik, főleg 4 aranyhalnak, és ahogy előttem írták a víz sem megfelelő. Az aranyhalak szenvednek. (nagyjából olyan mintha egy ruhásszekrénybe be lennél zárva 3 másik emberrel, és csak a szekrény résen jönne friss levegő. Te hogy éreznéd magad?)

Ajándékozd el a halakat vagy vegyél a vaterán nagyobb akváriumot. Ha megtartod mind a 4 aranyhalat akkor tudod, hogy legalább 500-600 literes akvárium kell.

2016. jún. 15. 09:37
 5/11 anonim ***** válasza:
a kitenyésztett nyomi változatoknak nem kell akkora hely. kb 50 literrel kell számolni / hal, de minimum 200 liter.
2016. jún. 15. 09:50
 6/11 A kérdező kommentje:
240L gondolkozunk mindenképpen ha már kaptuk őket, nem szeretném hogy elpusztuljanak. De a 4-ből 2-t mindenképp elajándékozunk. Addig is 2 hónapot kibírnak ekkorában napi vízcserével??
2016. jún. 15. 10:09
 7/11 anonim ***** válasza:

240 liter elég 4 halnak is.

[link]

kibírják 2 hónapig napi 30% vízcserével. illetve kevés kaját adj nekik és azt is csak 2-3 naponta. tudom nem hangzik túl állatbarátnak, de hidd el sokkal károsabb számukra az ammónia, amitől maradandó károsodást is szenvedhetnek. egy kárász laboratóriumi kísérlet keretében több mint 300 napig kibírta kaja nélkül.

és a 240 literes akváriumba komoly szűrés fog kelleni. vagy egy külső szűrő, vagy egy mattan, vagy egy cseh emelő. neten keress rájuk melyik a legszimpatikusabb számodra. a külső szűrő drága ,de kevesebb vele a macera. a matten, cseh emelő pár ezer forintből kijön.

esetleg szűrőakvárium. :) sok sikert az akváriumhoz, képet dobjál majd ha kész.

2016. jún. 15. 11:08
 8/11 anonim ***** válasza:
és majd figyelj a változatos etetésre is. az aranyhal táp csak kiegészítésnek jó. kell mellé fagyasztott táp és valamilyen zöldség, vagy valamilyen jobb minőségű növényi táp . ( pl jbl spirulina, tetra phyl)
2016. jún. 15. 11:10
 9/11 anonim ***** válasza:

szerintem jobban jártok,hogyha elajándékozzátok a halakat egy kertis tós ismerősnek.

és vesztek más halakat,amit lehet tartani 60 literben. egy csapat nanohal pl. könnyebb dolgotok lesz.

nem a 200-300 literes akvárium a drága,hanem pl a szűrő hozzá. az aranyhalnak brutál erős külső szűrő kell.

2016. jún. 15. 11:26
 10/11 anonim ***** válasza:
jaja drága, 1db 30 tm -es szivacstömb+ egy powerhead. 6-7 ezer ft
2016. jún. 15. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!