Téphetik egymást az aranyhalaim?
Túl kicsi a hely nekik, főleg 4 aranyhalnak, és ahogy előttem írták a víz sem megfelelő. Az aranyhalak szenvednek. (nagyjából olyan mintha egy ruhásszekrénybe be lennél zárva 3 másik emberrel, és csak a szekrény résen jönne friss levegő. Te hogy éreznéd magad?)
Ajándékozd el a halakat vagy vegyél a vaterán nagyobb akváriumot. Ha megtartod mind a 4 aranyhalat akkor tudod, hogy legalább 500-600 literes akvárium kell.
240 liter elég 4 halnak is.
kibírják 2 hónapig napi 30% vízcserével. illetve kevés kaját adj nekik és azt is csak 2-3 naponta. tudom nem hangzik túl állatbarátnak, de hidd el sokkal károsabb számukra az ammónia, amitől maradandó károsodást is szenvedhetnek. egy kárász laboratóriumi kísérlet keretében több mint 300 napig kibírta kaja nélkül.
és a 240 literes akváriumba komoly szűrés fog kelleni. vagy egy külső szűrő, vagy egy mattan, vagy egy cseh emelő. neten keress rájuk melyik a legszimpatikusabb számodra. a külső szűrő drága ,de kevesebb vele a macera. a matten, cseh emelő pár ezer forintből kijön.
esetleg szűrőakvárium. :) sok sikert az akváriumhoz, képet dobjál majd ha kész.
szerintem jobban jártok,hogyha elajándékozzátok a halakat egy kertis tós ismerősnek.
és vesztek más halakat,amit lehet tartani 60 literben. egy csapat nanohal pl. könnyebb dolgotok lesz.
nem a 200-300 literes akvárium a drága,hanem pl a szűrő hozzá. az aranyhalnak brutál erős külső szűrő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!