Beteg Axolotl, mit tegyek, hogy megmentsem Kép van róla lentebb?
^ A bőrgomba szerű foltokra ajánlották az állatkereskedésből a Metilénkéket az Axolotl-ra, metilénkékes fürdetést, de tegnap miután ez megtörtént, mára a kopoltyúja így néz ki. :'( Ez a látvány borzalmasan fogadott. Azóta szegény jószág a víz tetejéhez közel úszott, lebeg. Mozdulatokra lassan-gyengén reagál, enni most nem eszik, igaz tegnap evett fagyasztott halat (azt is ott az állatkereskedésből vettem), de ma sem a kaja, semmi nem érdekli, nem is csodálom, miután elolvastam, hogy nem szabadott volna Metilénkékes fürdetést végrehajtani. Az egyik fórumon valaki SÓT ajánlott az Axolotl lecserélt vizébe, azt írja, a víz legyen hideg. A víz hideg, a sót nem merem, ezért kérnék Tőletek hasznos tanácsot, megerősítést, illetve ha már kritikát, akkor épitő jellegűt a kioktatás helyett (arra nincs időm, ezt az állatot legalább Péntek délutánig muszály életedben tartani, míg az állatorvoshoz el nem jut valahogy), most lekapcsoltam a világítást, de gyomorgörcsöm van a "reggeli látványtól" (félek, hogy elpusztul). Mi okozta ezt a nagy mértékű károsodást? Mivel járulhatnék hozzá az Axolotl gyógyulásához? Mi az amit ne tegyek? Egyátalán gyógyítható? Azt olvastam, hogy az Axolotl regenerációja gyors, jó. Egy fórumon valaki azt írta idézem "Kinőtt a haja", azaz a kopoltyúja regenerálódott. A bőrgombák nyomát nem látom, de a kopoltyúja és ez a viz tetején való lebegés ritka helyváltoztatással aggasztó, sajnálom szerencsétlent. Valaki aki ért hozzá, segítsen tanácsot adni, ha rövid távú hatékony, de legalább azt a Péntek délutánt hadd húzza ki egy lehetséges, használható móddal amit bevethetnék... Ez az állatkereskedő ma is azt fújta, mikor visszamentem, hogy "pedig a Metilénkék nem okozhatta ezt a károsodást". dehogynem :'((((( azután lett ilyen előtte nem volt semmi baja :'((((((
Sajnos segíteni nem tudok, de az állatkereskedésben dolgozókra a legritkább esetben szabad csak hallgatni, tehát szinte soha :(
Próbálj olyan fórumokon érdeklődni, amik erre vannak specializálódva, illetve egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvost keress a neten, akit elérsz telefonon vagy e-mailban és kérj tanácsot.
Szia!
A tartási körülményeket leírnád, mekkora akváriumban van, milyen a szűrése, hány fokos a víz, hányan vannak, esetleg vannak-e mellette halak, illetve mekkora maga az axolotl. Ugyanis sok esetben a tartási hibák miatt betegednek meg az állatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!