Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Törpe gurámi hímek rivalizálnak?

Törpe gurámi hímek rivalizálnak?

Figyelt kérdés
Adott egy 51 literes akvárium. Szerettem volna bele egy törpe gurámi párt, azonban az állatkereskedésben közölték hogy nem tartanak nőstényt csak hímeket, de ellesznek ketten, nem lesz gond. Tehát hoztam egy hím törpegurámit és egy tűzgurámit. Az elején együtt voltak folyamatosan, féltek, bujkáltak, de mióta felbátorodtak, megszokták a helyet, azóta külön vannak, és mikor találkoznak "felborzolják" magukat és általában a tűzgurám kergeti a másikat, aki már csak bujkál, a színe sem olyan mint az elején és lent van a vízfenéken legtöbbször. Mit tegyek velük? Legszívesbben visszavinném az egyiket, mert annyira hülyeségeket tudnak mondani a kereskedésbe, hogy nagyon mérges vagyok.
2016. jún. 7. 10:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Ezt az agyonstresszelt állatot majd eladják másnak, ahol valószínűleg megdöglik, dupla profit. Azért privátban megírhatnád hogy melyik kereskedés működik így, véletlenül se vásároljak ott.
2016. jún. 7. 11:30
 12/27 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom hova rakni amíg elviszi valaki.. :( Szóval már visszavittem, de kaptam cserébe pár gömbmohát.
2016. jún. 7. 11:36
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
ne privátba ide írd le, h melyik bolt, melyik város. hanem ide.
2016. jún. 7. 11:44
 14/27 anonim ***** válasza:

#13 De ha nincs más opció a környéken, úgysem fogja senki bojkottálni a boltot.

Kérdező, csak mert erre még nem kaptál választ: 1 hím törpe gurámi untig elég egy 54 literes akváriumba. A hím és a nőstény között is előfordulhat agresszió és, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatta 54 liter túl kicsi ahhoz, hogy az egyik fél kitérjen a másik útjából.

2016. jún. 7. 12:09
 15/27 anonim ***** válasza:
Fosik leírni,hadd vásároljon más is az ilyen szar boltokból.Féreg hozzáállás.Inkább utazom más városba csak hozzáértő és lelkiismeretes legyen a személyzet.
2016. jún. 7. 12:25
 16/27 anonim ***** válasza:
Lehet nem fogja, de legalább ne az ottani infóra alapozzák az akvarisztikát :) Bemegy megveszi a halat, eleséget, amit kell és pont.
2016. jún. 7. 13:45
 17/27 A kérdező kommentje:
Így van, nem akarok nekik semmi rosszat, ismerem is őket régóta, csak ez most nem volt szimpatikus. De én tanultam az esetből, és ez a lényeg, meg hogy komolyabb baja nem lett egyik halnak sem, mert időben észrevettem.
2016. jún. 7. 15:01
 18/27 anonim ***** válasza:
Csat átverik az embert, amit te támogatsz. Nagy eszed van.
2016. jún. 7. 19:24
 19/27 anonim ***** válasza:
38%
Nekem is van ismerősöm akinek van díszállat kereskedése, de attól megmondtam a szemébe is ,h öreg nálad vennék halat utoljára. Nincs ezzel sztem semmi gond...
2016. jún. 7. 20:26
 20/27 anonim ***** válasza:
mellesleg szólok, h törpe meg a méz gurámi az ugyanazon faj különböző változatai...
2016. jún. 7. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!