30 literes akváriumba mit tehetek Betta mellé?
Köszi! Akkor amit vettem:
Autómata fűtőt és hőmérőt. Palakövet.
Aljzatnak JBL-t néztem és fekete bazaltot. Növénynek gömbmohát mindenképp szeretnék és anubiast meg valami fűfélét néztem még. Illetve kötözött mohát szeretnék még egy faággal (de ez még nem biztos. Pénteken kerül sor a telepítésre. aztán 2 hétig tervezem üresbe éjjel nappal járatni az akváriumot, némi halkajával mighintve.
igen meg kellene alapból várni ,de 2 literbe sokkal veszélyesebbek ezek az anyagok a halra.
itt egy kis olvasmány róla:
Mi van?!
Most én vagyok hülye, hogy nem értem, vagy tényleg hülyeséget csinálsz?
Tehát lesz egy 30 literes akváriumod, de ennek ellenére nem teszed át a halat még hetekig. Ha jól értem.
Csak azt nem értem, hogy ennek mi értelme van???!!!
Ha a kicsiben úgysincs szűrés, akkor nem qrvára mindegy, hogy a nagyban se tökéletes még?
Legalább a víztömeg nagyobb, és nem gyűlik fel olyan hamar az ammónia.
Ahogy megvan a nagy akvárium, és a vízből kiment a klór, azonnal rakd át a halat! (egy 1 órás fokozatos beszoktatással, mondjuk oda vissza öntözgetsz a 2 akváriumból fél liter vizeket, amíg egyforma nem lesz)
Egyébként ezt a forralgatást lehet, hogy kár volt elkezdeni, mindegy, ha már elkezdted, nincs nagyon más választásod, mint hogy folytatod, a 30-asban is.
Amire figyelni kell, hogy inkább naponta cserélj 10-20% állott( forralt) vizet, pár hétig, és utána is ha már jó a szűrés, inkább heti 2×20 %-ot.
A másik, hogy minimum 1 hétig csak negyed adag kaját adj a halnak.
És ha normalizálódott a helyzet, akkor ha meguntad az állandó forralgatást, (ami amúgy a halnak nem rossz, csak sok vele a macera) akkor ha rá akarsz állni sima csapvízre, akkor először keverve használd a vizet, és lassan változtass a keménységen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!