Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kb 98 literes akváriumba...

Kb 98 literes akváriumba milyen teljesítményű szűrőt, fűtést és világitást javasoltok?

Figyelt kérdés
Az akvárium pontos méretei 70x40x35. 2 xipho, 2 dalmata molly, 1 vitorláshal és 1 gyöngy gurámi lenne benne. Ez szerintetek elég vagy még rakhatok melléjük még más halakat is? Elsősorban dominó harcsára, plattira vagy guppira gondoltam még. Válaszotokat előre is köszönöm!

2016. máj. 22. 12:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8 éve van akvárim ,de a halakat hetente cserélik :DD
2016. máj. 23. 15:12
 12/17 anonim ***** válasza:
46%

22 fok?

vitorlás 25 fok alatt nem érzi jól magát, fingjuk nincs az egészhez, láttad már egyáltalán az akváriumát? :D

ha olyan nagy mester miért nem tőle kérdezed a tutit? :D

dilettáns, kontár társítás továbbra is a haverodé, lehet akváriuma 100 éve is valakinek attól még lehet totál hülye aaz akvarisztikához, jó példa erre a kis spanod.

2016. máj. 23. 15:26
 13/17 anonim ***** válasza:

szóval mind1, úgyis a saját fejed után fogsz menni, ha nem olyan választ kapsz ami tetszik neked akkor jössz az ellenpéldákkal. ha felelős állattartó lennél akkor már az első halad érkezése előtt teljesen utánajártál volna az igényeinek, és nem vettél volna 98 literbe vitit meg gy. gurámit, és főleg nem 1 db-ot...

Nem is értem , hasra ütésre válogatod össze a halaid? miért nem csukát tartasz?

2016. máj. 23. 15:33
 14/17 A kérdező kommentje:
Itt mindenki olyan okos. Láttam már az akváriumát és igen szépen van betelepítve és a halak is jól vannak, nem hetente cseréltek. Mindenki osztja az eszet nem pedig normális választ adnak pl egy normális ember nem mondja a másikra hogy világtalan. Irjátok már meg hogy hány éve van akcáriumotok és képet is légyszi róla, mert elég érdekes hogy látatlanban magyaráztok. Kilehet normálisan is jelenteni hogy ezt meg ezt ne, mert. Dehát hiába magyarázok ilyen "világtalanoknak" a normális válaszadásról, főleg, hogy nem is válaszol senki az igazi kérdésre amit feltettem. Erről ennyit.
2016. máj. 23. 16:00
 15/17 anonim ***** válasza:

melóból nem tudok képet küldeni ,de este felrakom. nekem csak 2 éve van ,de ez idő alatt többet tanultam mint a kis haverod 8 év alatt. nem érted, h olyan kardinális hibákat követ el amiről látni ,h világtalan. 2 db szumi, 22 fokba tartja a vitiket, aranyhalakat tart trópusi halakkal. elmehetsz ezek mellett, megmagyarázhatod ,de attól még béna a haverod.

lehet ,h szép az akváriuma ,csak a halai hullanak mint a legyek....

2016. máj. 23. 16:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Lehet hogy követ el hibát, de nem világtalan sem pedig béna. Ennyi erővel te is világtalan és analfabéta vagy mert már egyszer leírtam, hogy nem hullanak a halai és nem is betegek. Azért ne sértegessünk olyan embereket akiket nem is ismerünk.
2016. máj. 23. 18:11
 17/17 Osynho válasza:

Szűrő: JBL 901, Tetra EX800 Plus, Atman CF 800

Fűtés: szoba hőmérséklettől függ, 75-100W biztosan elég

Fény: növényzet függő 0,5W/l-el már sok növény megmarad.

Nem értem, miért vagy felháborodva, hogy egy állatokkal foglalkozó fórumon felháborodást kelt, hogy az állatokat rosszul tarják? Azt remélem elismered, hogy az állatoknak vannak bizonyos igényei. Nem én, vagy az ide írogatók találják ki, hanem nálunk sokkal okosabb emberek tapasztalatai alapján lett leírva, tehát tényként kezelhetőek. Linkelték ezeket. Az ettől eltérő tartás nevezhető nyugodtan állatkínzásnak, függetlenül attól, hogy a halak meddig élnek, hány éve űzi az akvarisztikát az illető. Elég gyenge lábakon álló érvek ezek. Hogy lennének jelei a halak részéről, amennyiben nem éreznék jól magukat, így ebben a formában nem igaz. Egyébként egy ember is viszonylag sokáig élne mondjuk egy 5nm-es szobába zárva, kenyéren és vízen, de nem biztos, hogy ez az életmód annyira nagyszerű lenne.

Ahelyett hogy visszatámadsz, jó lenne átgondolni a tanácsokat, lehet, hogy nem akar mindenki rosszat neked. Amikor mindenki szembe jön egy autópályán, érdemes elkezdeni gyanakodni...

2016. máj. 25. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!