Valakinek sikerült már?
Anno ezt a hipózás dolgot egy teljes takarítással kötöttem egybe és több mint fél évig el volt bújva az ecsetalga, de később előjött újra.
Másik akváriumba, ahol meg kevésbé fényigényes növények voltak, ott lekapcsoltam a lámpát, az nem algásodott tovább, aztán a zebracsiga megette azt a kevés ecsetalgát ami maradt benne.
Volt egy olyan kis akváriumom is, amin aránylag erős fény volt és 2db cripto növényke volt benne, melyek leveleinek a végén kis fekete ecsetalga pamacsok voltak. Nem foglalkoztam vele különösebben, vizet is alig cseréltem, nem érdekelt. Egyszer csak elkezdettt nőni benne egy szép világos zöld alga, egész a sarokban. Rhizoclonium, vagy mittudomén milyen alga volt, de én hagytam, mert jól nézett ki, nekem tetszett. Aztán ahogy az növekedett, úgy fogyott el az ecsetalga a növények leveléről. 1 hónap múlva már nem volt semmi a növényen, letisztult és egészséges lett. A zöldalga pedig csak arrébb nőtt, az nem ért hozzá a növényhez, hanem mellette olyan lett mint egy világoszöld vattacukor. Érdekes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!