Mi a véleményetek a POND LINE TAVI ALGAGÁTLÓ szerről? Ma öntöttem a halas tavamba és el kezdett habzani tőle a víz. Mitől van ez?
Szerintem azért habzik a tó víze mert a szer amit beletettél alaposan megemelte a pH értéket a víz lúgos lett. Én az Algenkiller-Protect nevű szert használom
már évek óta, ilyen gondom még sosem volt.
Sziasztok,
sajnos nekem nincs jó tapasztalatom a pond-line tavi algagátló-val kapcsolatosan.
Kerti tóba raktam tényleg pár csepp!!!! algagátlót. Alga alig volt még benne, de ki akartam próbálni, hogy jó lesz-e a termék nyárra, és tényleg irtja-e az algákat.
Szombat délután raktam bele ( tényleg keveset, mert nem akartam a gyors algapusztulás miatt oxigénhiányt... ) Vasárnap éjszaka elpusztult az összes aranyhal.
Nagyon-nagyon sajnáltam őket, hogy így kellett megfulladniuk. Mert gondolom, hogy bekövetkezett az oxigén hiány, bár nem értem, hogy az a kevés alga, hogyan okozhatott ekkora bajt.
Soha többet nem veszek ilyen vegyszereket, inkább naponta takarítjuk a tavat.
Ha esetleg van valakinek más ötlete, tapasztalata hogy miért pusztulhattak el ilyen kevés szertől, az írja meg légyszíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!