Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 1 db Bettának jó 2 l-es akvárium?

1 db Bettának jó 2 l-es akvárium?

Figyelt kérdés
Van még egy bettám az 15 literesbe van és vennék még egyet ami 2l-esbe lenne. Néha cserélgetném őket, az jó lenne úgy?

2016. ápr. 25. 14:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Illetve.

Akkora "akváriumba" még csak szűrőt se tudsz tenni, fűtőtestet meg végképp nem. Ebből több dolog is következik.

1. A legsúlyosabb, hogy nincsen szűrő, nincs semmi, ami tisztítsa a vizet. A lebomló tápláléka a halnak mérgező anyagokat termel, illetve a hal ürüléke is. Körübelül egy hét alatt (vízcsere nélkül) el fog pusztulni a hal ammónia vagy nitrát mérgezésben. Konkrétan a saját maga által termelt anyagok fogják megölni. Nem gondolom, hogy akkora tapasztalattal rendelkezel, hogy ezt kitudd küszöbölni.

2. Mint írtam, rizsföldek alacsony vízszintű vizeiben élnek, amit alaposan átsüt a nap. Minimum 26, de inkább 27-28 fokos vizet kell neki biztosítani, mert különben egyszerűen megfáznak, nem mozognak, betegek lesznek.

3. Fedett tetejű akvárium szükséges. A betta labirint-kopoltyús hal, ami azt jelenti, hogy nem csak a vízből nyer ki oxigént, hanem a víz felszínre is felmegy oxigénért. Ha nincs lefedve az akvárium, és a kinti levegő hidegebb, mint az akvárium vize ugyanúgy a megfázáshoz lyukadunk ki és elpusztul.

Ne gyere azzal, hogy a másik halad is boldogan éldegél a kis 15 literes akváriumában. Mint említettem, a vegetálás és a boldogan élés teljesen különböző dolog.

4. Mit enne? A bettáknak fontos az élő eleség, ha nagyon nincs más, akkor fagyasztott, esetleg szárított. Gyári tápból igyekezzünk a minimumot adni neki. Ha csak azt adjuk, akkor nem fejlődik rendesen, hiánytünetek, hiánybetegségek léphetnek fel.

Hiába csak egy hal. Ő ugyanúgy egy élet, amiért felelősséget vállalsz, és rád van bízva, rajtad múlik hogy éli le az életét! Ha halat tartasz, halat szeretnél venni, akkor biztos szereted őket. Hát biztosíts neki olyan körülményeket, amitől boldog lesz.

2016. ápr. 28. 20:07
 12/17 anonim válasza:
Akkor miért árulnak kifejezetten nekik ekkora akváriumot? :O
2016. jún. 10. 15:18
 13/17 anonim ***** válasza:
mert van olyan marhák akik megveszik. A kínaikat leszarják, h nem alkalmas hal tartásra. szerinted miért raknak élő állatot kulcstartóba? mert valaki azt is megveszi... nem azért mert az állat kulcstartóba való :D
2016. jún. 10. 15:31
 14/17 anonim ***** válasza:
*vannak
2016. jún. 10. 15:31
 15/17 anonim ***** válasza:

tessék:

[link]

2016. jún. 10. 15:32
 16/17 anonim ***** válasza:
* a kínaiak leszarják
2016. jún. 10. 15:32
 17/17 anonim válasza:

igen, erről én is hallottam, és undorító. Én megvenném ha még él, és kibontanám csórit...

köszi a választ 😊

2016. jún. 11. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!