Bettának ilyen akavárium jó? /lent/
Ilyenre gondoltam, bár én számításom szerint 37,5 literes nem 45. Szóval 37,5 literes akvárium az adott szűrővel, 25 W helyett 50 W-os fűtővel, az adott lámpával megfelel egy betta tartására?
Nem volt még akváriumom, ez lesz első, szóval építő jellegű hozzászólások, tanácsok jöhetnek. Köszii előre is!!
Ezek számolni sem tudnak?
Amúgy ezek a szettek drágábbak, mint ha megvennéd külön a hozzá való dolgokat. Arra jók, hogy a silány szűrők fütők és világítások fogyjanak.
Egy 40 liter körüli akvárium max 3-4 ezer, világítás 6-7, egy asztali csapos foglaltú lámpa. Akvárium világítás is, a "csíptetős" is ekörül van.
A szűrő az, amit inkább vegyél magadnak, ezek a legeslegolcsóbb, legsemmitérőbb, "legkínaibb" szűrők, amiket ezekbe raknak.
Tehát szűrő 3-4 ezer, akár egy aquael fan1-2 jó lehet bele, ha egy betta lesz.
Fűtő 2-3 ezer körüli.
Összeszámolva: 18 ezer durván, és normális dolgokat tartalmaz.
Üveglap is jó erre, igaz az lefog a fényerőböl egy keveset, de árnyéktűrő növényekkel megoldható így is.
Rosszul fogalmaztam. Nem lesz olcsóbb, ha külön veszel mindent, de cserébe sokkal jobb minőségű dolgokat kapsz.
B- verzió:
Keress Eheim szettet, abban minden rendben van, esetleg eggyel nagyobb szűrőt kérjél bele, ez nem szokott gondot jelenteni. Nekem ilyenem van garnélásnak, innen:
Mivel első akváriumod, ezért javasolom, hogy ne feccölj bele sokat. A szépségét úgyis a szakszerű gondozottság, tisztaság és egyszerűség adja..A betta nem igazán igényes a hely nagyságára, és mivel tud levegőt venni a levegőztető is puszta dekoráció marad.
Amikor biztos, hogy "bejön neked" az akvarisztizálás beruházhatsz még bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!