Mit tegyek? Két hete darakórral szenvedek!
Két hete felütötte a darakór a fejét az aksimba! A halak 75 %-a elpusztult! Használtam parakillt, semmi! Utána Parakill turbót, semmi! Most sózott a víz, a víz hőmérséklet 30 fok, és a páncélos harcsám oda, a zebradánión pöttyök!
Segítsetek, légyszíves!
Ja ami a legfontosabb, kezdő vagyok!
112 literes az aksi! Akik elpusztultak " pontylazacok, neonok, vitorlás és páncélos harcsa!Akik maradtak," guppi, xifó, dánió!
Vízcsere 30% hetente! A szűrő éjjel-nappal működött!
Ez a sokak számára elbagatellizált betegség még mindig a legtöbb áldozatot szedi, nem nagyon tudsz vele csinálni semmit.
Hacsak nem azt, hogy visszatérsz valamelyik gyógyszerre, mert nyilván bármelyik nagyságrendekkel többet és a sónál.
Ha ilyen előrehaladott az állapotuk, és ennyi ideje van fertőzés, nem sok mindent lehet csinálni, igazából ha viszonylag erős immunrendszerű halaknál az első jeleknél agresszív kezelés mellett menthetőek, egyéb esetben sok hal rámehet erre a fertőzésre.
Mostanra gyakorlatilag nem lehet akváriumról beszélni, csak egy vízzel teli edényről, amiben még van 1-2 hal.
Szóval az egészet fel lehet fogni úgy, hogy teljes restart kell az egész rendszernek.
Mivel kezelés alatt tilos etetni, és utána is nagyon keveset, ezért elvileg a megmaradt halak gyakorlatilag az éhhalál küszöbén állnak, szerintem hagy abba a kezelést, nagy valószínűséggel nem sokat befolyásol már az eredményen, hogy sós e a víz, vagy nem.
Érdemben annyit tudsz tenni, hogy nekiállsz szakirodalmat olvasni, mert anélkül akármit csinálsz, folyamatosan csak kudarcok fognak érni.
Aztán ha 1-2 dologgal tisztába jöttél, (pl mi kell egy erős immunrendszerhez, ami minimumra csökkenti a fertőzések kockázatát) akkor alapos tervezés után újrakezded az egészet.
Arra amúgy még kíváncsi lennék, hogyan használtad pontosan az említett gyógyszereket, mert 2 hét az nagyon sok, azalatt ki lehet végezni ezt a parazitát.
Elhullás, (pláne ha késő kezded a kezelést) az úgyis lesz, de nálad gyakorlatilag túlélte a kezelést a parazita, és újra fertőz.
Hú. Ez nem jó hír! :(
Kezelés úgy történt, hogy parakill (a leírt mennyiség, és szűrő stop. Ez van a kezelési útmutatón!) Három nap után 30% vízcsere, ismét parakill, és igy tovább! Most a sónál tartok! Éppen ma szeretnék ismét vízcserét persze 30% ban és ismét sót tenni, a plusszvíz mennyiségétől függően!
A zebradánión még mindíg rajt vannak a pöttyök!
Viszont kérdésem még az lenne, hogy sót és parakill turbót lehet használni egyszerre?
Köszönöm a válaszokat! Részlegesen vizet cseréltem, sóztam a vizet és 30 fokos!
Várok két napig! Remélem javulni fog a helyzet!
Hála Istennek javult a helyzet!
Nincs már pötty egy halamon sem! Hogyan tudom ezt a sós vizet visszaállítani normál helyzetben!
Hány 5-os vízcseréket javasolnátok, hogy újra az életet lehessen látni a most még kopár akváriumban? Mert közben a növények 80% a se bírta a sós 31 fokos vizet és sok kipusztult!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!