Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit kell tennem még az aksival...

Mit kell tennem még az aksival? Elakadtam és nem tudom mit kéne tennem mielőtt megveszem a halakat.

Figyelt kérdés

60literes,eheim pick up 2010,((+fűtő))).

Körübelül 3 hete járatom üresben az aksit,csak élő és műnövények vannak benne,mindegyik volt karanténban bekerülés elött (mármint az anubiasok és a gömbmoha). Csepegtettem kevés növénytápot,meg betettem még a legelején nagyon pici haltápot a baciknak.

Így jár az aksi már hetek óta,nem nagyon nyúltam hozzá.

Viszont megjelent az egyik anubiason egy kis barna moha/alga. Tudom hogy könnyen ki lehet irtani,ledörzsölni,vagy olyan halacskát venni aki megeszi,de az aggaszt,hogy ez rossz víz minőségre utalhat..

Tényleg rossz a vízminőség? Mit tehetek még,illetve mit kell még csinálnom az aksival mielőtt belekerülnek a halak?

2016. márc. 10. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Vegyél víztesztet és nézd meg a vízminőséget. Amúgy kellett volna a heti 15-20% vízcsere már a bejáratás alatt is.
2016. márc. 10. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Az anubiasos kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, de amit még megtehetsz mielőtt bekerülnek a halak :

-mérd meg a hőmérsékletet, hogy mindegyik halnak megfeleljen, ami bekerül

-nézd meg vannak-e olyan apró helyek az akváriumban, ahova egy-egy kisebb méretű hal beférhet

Remélem segítettem !!!

2016. márc. 10. 10:31
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Én azt hiszem, hogy semmi különöset nem kell tenni már, csak halakat belerakni (kis számban és nem túl nagyokat). Nem lehet lefertőtleníteni a növényeket, ráadásul a levegőből is kerülnek bele spórák, így a növényzeten megjelent alga nyilván magáról a növényről származik, és nem kell vele törődni. Szükség esetén ujjal le lehet dörzsölni. Én 60 évvel ezelőtt kezdtem akvarizálni, amikor még nem volt ilyen műszaki (és üzleti !!) háttér és mégis ment minden. Nem kell túlbonyolítani a dolgokat.
2016. márc. 10. 10:57
 4/8 anonim ***** válasza:

kaját mindennap kell szórni, nem csak az elején egy kicsit

így még 3 hétre lesz szükség. a bacik el s e tudtak szaporodni

2016. márc. 10. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:
a barna alga pedig teljesen normális dolog új akváriumnál akár 2-3 hónapig is. szóval azzal ne törödj, csak ahogy előtte is írtam, a bejáratást teljesen elrontottad, szennyzned kell jobban a vizet. én napi 2-3 fagyasztott kockát tettem az "üres" vízbe, mivel kb annyit kell beleszórni, amivel később fogod majd etetni a halakat, szóval nem kell tőle félni, szórjad nyugodtan bele a kaját, kell az ammónia. 3 hét után mehet egy 30% vízcsere, amjd a halak.
2016. márc. 10. 14:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor potyogtatok bele még kaját,de valaki azt írta hogy kell a heti 30%os vízcsere...

Eddig mindenhol azt olvastam hog nem,akkor cseréljem ilyen sűrűn vagy ne?

2016. márc. 11. 06:07
 7/8 A kérdező kommentje:
(Elírtam,20%)
2016. márc. 11. 06:08
 8/8 anonim ***** válasza:
valaki szokott, valaki nem. én nem látom értelmét, igazából a vízcserét a nitrát miatt végezzük, bejáratás alatt csak az ammónia, nitrit szint lehet magas ami nem baj, azt "eszik" a baktériumok, azon szaporodnak el. A halak érkezése előtt látom értelmét, amikor a nitrogén ciklus nitrifikációs fázisának végbemenetelének (denitrifikációhoz oxigén mentes környezet kell, amit akváriumba elég nehéz létrehozni :) ) következtében megemelkedik a nitrát, annak a szintjét levisszük egy vízcserével, és jöhetnek a halak.
2016. márc. 11. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!