Valaki nem tud jó módszert arra hogyan lehetne megvédeni a kerti tavat a macskáktól?
Én kibővíteném a tavat. Olyanra, hogy a peremén körben legyen egy sekélyebb rész, ami olyan, hogy ahhoz, hogy hal kijöjjön odáig, már túl sekély, de elég mély ahhoz, hogy egy macska számára ne csak egy pocsolya legyen és elég széles legyen ahhoz, hogy ne érje át, bele kellejen neki menni, ha a halakra akar lesni. A macska nem fog azért álldogálni hasaaljáig vízben, hogy várjon, hátha jön egy hal. Jellemzően ott fogdossák ki a halakat, ahol a tó széléről, szárazon üldögélve kényelmesen benyúlhatnak hozzájuk.
Ha pici halakat tartasz benne, olyanokat, amik egy kisarasznyi mély vízben is elúszkálnak, akkor azzal próbálkoznék, hogy a sekély és mély rész között a víz felszín alatt húzódna egy "határvonal" ami meggátolja a halak számára az átjárást, de nincs a felszínen, hogy a macska ne tudja használni.
Tudom, hogy a lenti kép egy fürdőtó, de jól mutatja mire gondolok: [link]
Esztétikus is, és szerintem ez tutira visszaveri a macskákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!