Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szabad szemmel vagy érintéssel...

Szabad szemmel vagy érintéssel megállapithato a viz kemenysége lágysága?

Figyelt kérdés
2016. márc. 6. 07:37
 1/5 Platypus ***** válasza:
26%
Őőő nem?
2016. márc. 6. 07:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem de indikâtor papir beszerzése se egy vilàgi költsèg kémia óràra emlékezz vissza
2016. márc. 6. 09:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Nek lehet pontosan megmondani szabad szemmel. Folyass le vizet az akvárium oldalán és ne töröld le. Ha felszárad és fehéres csík lessz ahol lefolyattad akkor a vizet keménysége 0Nk° felett van ;) 350ft egy vizkeménység teszt külömben.
2016. márc. 6. 09:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Marad fehercsik ahogy montad! holnap veszem azt a tesztet 6 in 1.
2016. márc. 6. 16:12
 5/5 elwera ***** válasza:

neptun vízkeménység teszt kb 400 Ft

Na én mondjuk amikor használtan vettem régen egy ozmo víztisztítót és nem volt otthon tesztem, akkor úgy néztem meg, hogy kiöntöttem egy ezüst színű kutyatálba, kutyatálba csapvizet, egy másik tálba pedig az ozmo vizet. Ezt a két tálat ráraktam a kályhára és vártam fél órát amíg kiszáradt.

Amelyikben az ozmo volt, azon nem maradt semmi vízkőfolt, az 1 nk volt amúgy, később megmérve.

A csapvizes tál alján meg ott maradt a fehér vízkő lepedék, és az 21 nk volt amúgy.

2016. márc. 9. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!