Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire pontosan megállapítha...

Mennyire pontosan megállapítható a kutya fogazatából az életkora?

Figyelt kérdés

Nemrég került hozzám egy kutyus.

Az oltási könyve 2009 június 5-én lett kiállítva, ebben az szerepelt, hogy 2005 január 27-én született. Tehát most lenne 7 éves. Viszont ma megmutattam a saját dokimnak, és ő azt mondta, hogy nem lehet több 5-nél, de lehet hogy csak 4.

A kutyus eredete nem pontosan ismert, nem tudni mi alapján lett kiállítva az oltási könyv, viszont nagyon szeretném tudni hány éves.

2013. jan. 11. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Kutyáknál ilyen idősen plusz mínusz egy év pontosággal,két három éves koráig hat hónap.Valószínű,hogy a doktor úr nem téved.
2013. jan. 11. 20:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem hogy nem téved. :) Viszont akkor az előző tévedett?? Ezért nem értem.
2013. jan. 11. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy egy rondán írt 9-est olvastatok 5-nek?
2013. jan. 11. 21:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem, az egy gyönyörűen leírt 5-ös. Teljesen egyértelműen látható.
2013. jan. 11. 21:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Valamelyik doktor úr téved, mert aki az oltási könyvet kiállította is orvos volt. Az mondjuk gyanús, hogy ezek szerint 2009-ben kb. egy éves kellett hogy legyen, és azt azért senki nem nézi be három évesnek még ha csak tippeltek is és találomra beírták a születési dátumot, ahogy mentett kutyáknál szokás. A fogak elhasználódása sokmindentől függ, itt találtam egy táblázatot, hátha jutsz valamire: [link]
2013. jan. 11. 21:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, rosszul írtam a kérdésben. 8 éves lenne a könyve szerint...
2013. jan. 11. 21:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Kiderült mi lehet a hiba! Megkérdeztem a fajtamentőst akitől elhoztam a kutyus előéletéről.

Ő egy szaporítótól lett kimentve. A beteg kutyákat sokszor átadták az állatmentőknek, mert eladni már úgy sem tudták... Valószínűleg direkt egy idősebb kutya oltási könyvét adták oda neki, hogy a fiatalabb oltási könyvével jobban eladható legyen egy másik kutya....

2013. jan. 12. 20:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Most egy másik állatorvosnál voltunk, rendbe lett rakva a személyazonossága. Ő esküdött arra, hogy 3-4 évesnél nem lehet több. :) A másik 4-5-re esküdött, ezért az új papírjaiba végül az került hogy 4 éves. :)

Yuppííííí. :)

2013. jan. 24. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!