Mennyire pontosan megállapítható a kutya fogazatából az életkora?
Nemrég került hozzám egy kutyus.
Az oltási könyve 2009 június 5-én lett kiállítva, ebben az szerepelt, hogy 2005 január 27-én született. Tehát most lenne 7 éves. Viszont ma megmutattam a saját dokimnak, és ő azt mondta, hogy nem lehet több 5-nél, de lehet hogy csak 4.
A kutyus eredete nem pontosan ismert, nem tudni mi alapján lett kiállítva az oltási könyv, viszont nagyon szeretném tudni hány éves.
Kiderült mi lehet a hiba! Megkérdeztem a fajtamentőst akitől elhoztam a kutyus előéletéről.
Ő egy szaporítótól lett kimentve. A beteg kutyákat sokszor átadták az állatmentőknek, mert eladni már úgy sem tudták... Valószínűleg direkt egy idősebb kutya oltási könyvét adták oda neki, hogy a fiatalabb oltási könyvével jobban eladható legyen egy másik kutya....
Most egy másik állatorvosnál voltunk, rendbe lett rakva a személyazonossága. Ő esküdött arra, hogy 3-4 évesnél nem lehet több. :) A másik 4-5-re esküdött, ezért az új papírjaiba végül az került hogy 4 éves. :)
Yuppííííí. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!