Valakinek ötlet?
Pár hete rendeztem be egy 300as nagy aksit,vegyes akváriumnak.(Nem vagyok kezdő,évek óta van egy másik sügeres aksim.)Kereskedésbe vettem a halakat,ajándékba hozzá darakórt.Friss víz,kihozta rajtuk két nap alatt a vakarózást.Jött a malahit,hőfokemelés,szűrő leáll,sima pumpa porlasztóval levegőztetés stb.Darakór lement,napi 1fok vizhüttés,és 30%csere.
Viszont azóta hullanak a halak.Levegőztetés,külső szűrő,ami esőztetőre van állítva,keveri méjobban be a levegőt.Elkezd pipálni,kb 24óra mulva vége.A többinek semmi baja.Aztán pár nap,és jön a következő.Meg nem fáztak,nem ülnek.Ami érdekes,hogy "szívós,igénytelen"halak döglenek.Aranyhal,gurámi.Vitorlás,ami finnyás,vigyorog,és kutya baja.A gurámi labirintkopoltyús,neki még levegőztető nélkül is birni kellene.Malahit után,cseréltem szénbetétet,arra gyanakszom,hogy selejtes.
Volt-e 3 hét bejáratás?
A betegség idejére járattad-e a szűrőt különtett akváriumvízben?
Valószínűleg ammóniamérgezés lesz a ludas, ha ezek kimaradtak.
A másik gond pedig az, hogy piszokul nem illenek össze a halaid. Az aranyhalnak 22 fok felett melege van, a gurámi 25 alatt fázik. A vitorlás pedig egy területvédő hal, idővel esélyes, hogy betámadta volna az aranyhalat.
Írd le a halaid faját és számát, a szűrődés a szűrőanyag(ok) típusát.
Neolamprologus01-nak teljesen igaza van.
Az elején, ahogy elkezdtem olvasni, azt hittem, hogy egy tapasztalt akvaristáról van szó, aztán ahogy elolvastam ezt:
"Aranyhal,gurámi.Vitorlás,ami finnyás,vigyorog,és kutya baja."
Rájöttem, hogy nem.
Ammóniamérgezés lesz a vége, amiben közrejátszik az, ha nem volt meg a 3 hét halak nélkül, túl vagy telepítve, gyenge a szűrés. A leírtak alapján a darakór azért nem feltétlen a boltból "jött" fertőzött halakkal.
Ha elolvasod figyelmessen a kérdést okostojás,megtudod ment e a szűrő.
Az az aranyhal birja a melegebb vizet nyugi.Attól nem hinném hogy kimúlna.
Igen,a vitorlás területvédő,ezért nem lett túltelepítve a kád.2gurámi,3tetra,3vitorlás.Harcsa,algaevő stb.
Szűrő elfekvőbe volt,nem uj Atman1200as.
Valóban benne van a kérdésben, hogy ment-e a szűrő csak el kell olvasni:
"Friss víz,kihozta rajtuk két nap alatt a vakarózást."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!