Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A halaim depressziósak (? ),...

A halaim depressziósak (? ), haldokolnak? Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Volt egy 35 literes akváriumom szűrővel, termosztáttal, világítással. 5 endler, 3 platti és egy betta volt benne + növény. Semmi gond nem volt, viszont itt, amikor tanácsot kértem egy ügyben, többen felhörrentek, hogy pici az akvárium.. Mivel kezdő vagyok, és amúgy is szerettem volna nagyobbat, lemértem a szekrényem, hogy mi a maximum, ami befér. Nos vettem egy 54 literes akváriumot. Szorgosan utánaolvastam, hogyan telepítsem át az akváriumot. Vettem plusz aljzatot is.

Itt kezdődtek a problémák. Az új, nagyobb akváriumban az endlerek továbbra is jól elbuliztak (mint a kicsiben), viszont a plattik lementek az akvárium fenekére. A bettám pedig folyamatosan bujkál, szinte nem is látom. 1 hete tettem bele a halakat, és tegnap reggel arra keltem, hogy az egyik plattim meghalt. Ma reggelre egy másik is meghalt...

Ja igen, a szűrő és a termosztát is elbírja az 54 litert.

Ötlet, hogy mi lehet a gond?

2016. febr. 25. 20:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A szűrőt, hogy tetted át? Nem volt sokáig kikapcsolva? elvileg a lebontóbaktériumoknak bőven kellene bírni, ha bírták 35 literbe is. Milyen a szűrő pontosan? Hol voltak a halak abba a 4 órába amíg vártál?
2016. febr. 25. 22:02
 12/15 anonim ***** válasza:
23 fok nagyon kevés a bettának, nehogy rá hallgass!! még a 25 től is melegebbet szereti. Ha a betta elpusztul akkor többeet ne vegyél, nem az igazi neki közös akváriumba. Betta akváriumot, csak szivacs szűrővel szabad szűrni, az áramlást nem bírja, azért nem is él sokáig motoros szűrős akváriumba.
2016. febr. 25. 22:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Tettél bele plusz halat?

Pontosan milyen szűrőd van?

(A bettának lehet hőmérséklet gondja, de a többinek nem kéne, és ennek se vízcseréhet, se kémhatáshoz, se növényekhez nincs köze)

2016. febr. 26. 07:24
 14/15 anonim válasza:

Szerintem meg friss vizet tettél bele. Csapvizet. És nem hagytad állni.

?

Jah és miben voltak a halak az áttelepítéskor? Ha nem aksivízben, az nagyon gáz....

2016. febr. 26. 21:17
 15/15 A kérdező kommentje:

A halak természetesen akváriumvízben voltak. Kitisztítottam nekik vödröket, többször elöblítettem stb. és utána raktam őket bele.

Azóta meghalt a két endler hímem is. Mivel a bettát alig látom 4 napja, így most észrevettem, hogy az úszói össze vannak ragadva és furcsa a feje. Azt olvastam, hogy lehetséges, hogy bársonybetegség?? Volt itthon gyógyszerem, azt beleöntöttem az akváriumba a leírása alapján. Remélem, hogy a többiek megmenekülnek.. :(

2016. febr. 27. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!