Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A halaim depressziósak (? ),...

A halaim depressziósak (? ), haldokolnak? Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Volt egy 35 literes akváriumom szűrővel, termosztáttal, világítással. 5 endler, 3 platti és egy betta volt benne + növény. Semmi gond nem volt, viszont itt, amikor tanácsot kértem egy ügyben, többen felhörrentek, hogy pici az akvárium.. Mivel kezdő vagyok, és amúgy is szerettem volna nagyobbat, lemértem a szekrényem, hogy mi a maximum, ami befér. Nos vettem egy 54 literes akváriumot. Szorgosan utánaolvastam, hogyan telepítsem át az akváriumot. Vettem plusz aljzatot is.

Itt kezdődtek a problémák. Az új, nagyobb akváriumban az endlerek továbbra is jól elbuliztak (mint a kicsiben), viszont a plattik lementek az akvárium fenekére. A bettám pedig folyamatosan bujkál, szinte nem is látom. 1 hete tettem bele a halakat, és tegnap reggel arra keltem, hogy az egyik plattim meghalt. Ma reggelre egy másik is meghalt...

Ja igen, a szűrő és a termosztát is elbírja az 54 litert.

Ötlet, hogy mi lehet a gond?

2016. febr. 25. 20:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Semmit nem írsz a víz hőmérsékletéről, a pH-ról a keménységről, a benövényesítettség mértékéről stb.
2016. febr. 25. 20:52
 2/15 A kérdező kommentje:
A víz hőmérséklete 25 fok. Fogalmam sincs a PH-járól. Törpe vízilándzsám van. Talán a növény lehet az oka? Azt olvastam, hogy ha nincs bele"ásva" az aljaztba, akkor nincs gond. Én csak néhány gyökérkéjére szórtam kavicsot, hogy ne lebegjen el. :s
2016. febr. 25. 21:07
 3/15 anonim ***** válasza:
Mennyit vártál hogy beérjen víz az 54l esbe mielött átteted a halakat?
2016. febr. 25. 21:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Mivel abból indultam ki, hogy a vízcserét itt a gyakori kérdéseken nagyon ajánlgatják, ezért úgy csináltam, hogy amennyit csak ki tudtam menteni a másik akváriumból, azt áttöltöttem az újba. Ez kb 30 liter lehetett. Az alját már nem akartam, mivel koszos meg kakis :D Ez után töltöttem még bele vizet, kb 10 litert.. így olyan volt, mintha csak vízcsere történt volna (szerintem). Megvártam, hogy biztos, hogy jó e a hőmérséklet, és kb 4 óra működés után visszaraktam a halakat.
2016. febr. 25. 21:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát itt az oldalon is ugy ajánlják a vizcserét hogy azt a vizet amit bele akarsz tenni azt hagyod álni 2-3 napot hogy elpárologjon a klór :) bár 18 liter még nem olyan vészes szerintem. Ha az egészet friss csapvizzel töltötted volna fel akkor tuti az lett volna a probléma. És hőmérsékletet mértél vagy csak azt nézted gogy mire van állítva a fűtő? :)
2016. febr. 25. 21:28
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Bocsesz nemtudom miért 18 at irtam 10 et akartam :)
2016. febr. 25. 21:29
 7/15 A kérdező kommentje:

Van egy kis vízi hőmérőm. A hosszanti oldal egyik oldalán van a termosztát, a másikon a hőmérő. Azt néztem, hogy a hőmérő elérje a termosztát fokát.

Amúgy raktam a vízbe egy kis TetraSafe-t is a biztonság kedvéért.

2016. febr. 25. 21:32
 8/15 anonim ***** válasza:
Mond meg légyszives hogy hány fokos a víz! ;)
2016. febr. 25. 21:45
 9/15 A kérdező kommentje:
25 fokos
2016. febr. 25. 21:50
 10/15 anonim ***** válasza:
Az se ojan vészes de 23 jobb lenne. Akkor viszont nemtudom mi lehet. Ha ph, kh, nk lenne akkor már a 35l esbe is megpusztultak volna. volna
2016. febr. 25. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!