Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Túl sok a hal az akváriumban?

Judysmith kérdése:

Túl sok a hal az akváriumban?

Figyelt kérdés

Kedves mindenki! Tegnapi nap alkalmával vettem meg a halakat az akváriumba (54L). Guppi-molly-s akváriumot szerettem volna, de az eladóra hagyatkoztam a számok terén. Úgy gondolom még ma talán visszaveszi (a nőstényeket), mert szerintem túl sokat adott. 15 halat ajánlott, ezek a következők: 5 páncélosharcsa (azt mondta min. ennyi kell- korábban nekem csak 2 volt) 3 molly (1 hím, 2 nőstény), 6 guppi (2 hím, 4 nőstény), 1 algaevő. Szerintetek fenntartható ez az állapot? 3 hete indítottam be a rendszert, növények, szűrő, világítás, búvóhely van benne.

Köszönöm a tanácsokat!

2016. febr. 25. 09:16
1 2
 11/11 valakiasokközül ***** válasza:
Úgy számolj, hogy minden hal ahány centiméter hosszú, annyiszor 1 liter víz kell rá. Ráadásul én a helyedben kevesebb guppit szereztem volna be, mert mint köztudott, szaporodnak mint a nyulak :D Algaevő mellé viszont jó lenne egy pár. Szeretnek játszadozni..és nekik szükséges egy fa is az akváriumba, ami segíti az emésztésüket. Molli szerintem sem odavaló. A harcsák rajhalak, tehát azt jól mondta, hogy többen legyenek. Viszont miattuk pedig a talajra kell figyelned, hogy ne legyen éles, mert megvághatja a hasukat. A legjobb a homok lenne neki, abban előszeretettel turkálhatnak. :)
2016. febr. 26. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!