Túl sok a hal az akváriumban?
Kedves mindenki! Tegnapi nap alkalmával vettem meg a halakat az akváriumba (54L). Guppi-molly-s akváriumot szerettem volna, de az eladóra hagyatkoztam a számok terén. Úgy gondolom még ma talán visszaveszi (a nőstényeket), mert szerintem túl sokat adott. 15 halat ajánlott, ezek a következők: 5 páncélosharcsa (azt mondta min. ennyi kell- korábban nekem csak 2 volt) 3 molly (1 hím, 2 nőstény), 6 guppi (2 hím, 4 nőstény), 1 algaevő. Szerintetek fenntartható ez az állapot? 3 hete indítottam be a rendszert, növények, szűrő, világítás, búvóhely van benne.
Köszönöm a tanácsokat!
Hát, kár volt az eladóra hallgatni.
A molly 100 literbe, a pánclos 80 literbe való (bár a páncélos rajhal, ezért nagyon minimum 6 db kellene belőle, de felnőtt korukban rettenetesen leterhelnék a vizet és nem is éreznék jól magukat.
Ezek közül csak a guppi való 54 literbe. Az ivararányuk jó, már ha akarsz kicsiket, bár néhány generáció után már látszani is fog rajtuk a beltenyészet:(
Bárcsak előbb kérdeztél volna:(
Én a mollykat mindenképp visszavinném, bár szívem szerint csak a két hím guppit (ha akarnék kicsikkel bajlódni és nem bánnám a leromló állományt, akkor az összes guppit) tartanám meg, és inkább egy razbóra-rajt választanék melléjük (min. 8 db-ot) - bár ha megtartod a nőstényeket is, akkor nem kell bele semmi más, nemsokára úgyis túlszaporulatod lesz.
Akkor el kell döntened, mi legyen velük. Külön ivadéknevelő akváriumban felneveled és elajándékozod őket (próbálsz nekik jó helyet szerezni, hogy ne teknőseledelként végezzék) vagy a természetre bízod a dolgot, hogy szelektálódjanak az akváriumban (bár még így is megvan a veszélye, hogy túl sok nő majd fel)
Nem jó a 4-4 nembeli felállás a guppiknál.
1 hímre 3 nőstény, tehát: 2 hím+6 nőstény, vagy 8 hím.
A hímek udvarlása túlstesszeli a nőstényeket, ami betegségekhez vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!