Milyen fűtőt ajánlanátok (nettó) 160 literes akváriumhoz (azaz kb.130 liter vízhez) ha az egyetlen szempont a megbízhatóság?
Először Hydor eth 200-at néztem ki mert tetszett, hogy az akváriumon kívül működik, de sokan írták hogy pár hónap után tönkre ment benne a hőfokszabályzó és megfőtt az összes hal meg növény... :(
(Itt írják az 1 csillagot adó user-ek) :
Milyen fűtőt válasszak ami biztosan nem produkál hasonló baleseteket? (Pl. eheim jager 100 wattos belső ilyen lehet? Az elég lenne 130l vízhez?)
Minimum 150 watt kell.
Bármilyen hagyományos fűtő megteszi, a jager egy régi, stabil márka, dekoratív termékei vannak.
De 200 wattosat is vehetsz.
Egyébként 200 watt esetleg 70 literben tudná megfőzni a halakat. 150 liternek akkora hővesztesége van, hogy ott nehézkesen menne.
Túl tudja fűteni, de elég lassan.
Ezzel együtt 1000-szer inkább erőtartalék legyen egy fűtőben, mint egy gyenge alulkalibrált technika legyen!
És a hagyományos termékeknél nem szokott meghibásodás előfordulni.
100 watt átlag hőmérsékletű szobában tényleg 100-120 literig jó, ha nincs olyan helyzet, hogy extrameleg kell valami miatt.
Szóval ez nem szokatlan, bármelyik fűtőre jellemző, nem csak az eheimre.
Hogy arányaiban a nagyobbakra miért írnak jobb hatékonyságot...
leginkább azért, mert hülyeségeket beszélnek.
300 wattot 1000 literig ajánlanak.
Hát végül is igaz, jó bele, csak kell vagy 4 db.
Nem hinném, hogy létezne bármiféle jelentős hatékonyság különbség.
Ezek olyan egyszerű szerkezetek, mint egy faék.
Egy egyszerű áramkör, amiben van egy olyan szakasz, aminek olyan nagy az ellenállása, hogy felmelegszik.
Nem tud hatékonyabb lenni.
Csak úgy tud melegebb lenni, ha több áramot vesz fel, de az azonnal megjelenik wattban.
Nem tud energiatakarékos lenni, hiszen pont az energiát alakítja közvetlenül hővé.
Ha kevesebb energiát alakít át, akkor nem fűt.
Az anyaghasználat is 99%-ban ugyanaz.
A szigetelés is.
Egy magyar hévíz fűtő se tud sokkal kevesebbet, csak csúnyább.
De össze lehet hozni, de ezzel az erővel az is elromolhat, és beiktathatsz az áramkörbe 27 ilyen megszakítót is, csak értelme nincs túl sok.
Én közel 30 éve halazom, soha ilyen problémám nem volt.
És a szűk 30 év alatt több ezer akvaristával volt kapcsolatom (ha csak virtuálisan is) de nem igazán hallottam senkitől ilyen rémtörténeteket.
Volt már kezdetekkor hévíz, ideiglenes medencébe valami szengjong kínai csoda, atmanból vagy 4 féle, most nekem is jager van, mert szép. De semelyikkel nem volt baj, csak ahogy nőttek az akváriumok, leváltottam őket.
Atmanból most is porosodik valahol 2-3 teljesen működőképes darab.
az egyik atmant nem akarod eladni egy kislánynak? :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__7..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!