Az akvarisztikának melyik a legnehezebb "műfaja"?
A tengeri akvárium, a diszkoszhalas, növényes esetleg a brakkvízi? Vagy valami más?
Melyikhez kell a legnagyobb szakértelem? Legyen itt szó technikai háttérről, a halak pontos ismeretéről, a víz biológiájáról... bármiről.
A biológiai folyamatokkal minden esetben tisztában kell lenni.
Azon kívül meg szubjektív, kinek mi a nehéz.
Pl. egy tengeri akváriumban rengeteg speciális dologra kell odafigyelni, de ha már kitanultad, akkor az sem "nehéz". Legfeljebb a technikai háttér összetettebb.
Vagy sokaknak a kisebb akváriumok nagyobb kihívást jelentenek, mert azt mondják, nehezebb kialakítani benne a biológiai egyensúlyt. Nálunk a családban viszont több generációra visszamenően 30 literesek voltak, én is azzal kezdtem, és semmi "nehezet" nem látok benne.
Édesvizibe legkönnyebb árnyéktűrő növényeket tartani, pl anubias, cripto, gömbmoha. Ezek mintha műnövények lennének, annyira nincs semmi igényük.
Egy tengeri akváriumba, amiben kevés lágykorall van és néhány anemona, gorgonia, oda semmit nem kell adagolni, minden hülyének menne.
A brakkvizi nem sokban tér el az édesvizitől, csak annyi, hogy van benne só.
Édesvizi növényesben, CO2-s típusúban, amiben erős a világítás, szerintem nehéz kordában tartani az ecsetalgát. Tengeribe és a brakkvizibe viszont nincs ecset alga. Az szerintem már egy pozitívum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!