Ramireziből lehet tartani csak hímeket?
Köszi a hasznos választ! Igen olvastam hogy megeszik az ikrákat esetenként még akár ők maguk is, így nem lesznek nagyon kishalak. 14nk körüli 7,5pH-sra becsülöm a vizet a vízszolgáltatóval történt telfonos megkeresés alapján, de persze pontos mérést is végzek majd hamarosan. Ha így lesz, tervezem valamennyit lágyítani kb. 20-30 liter desztillált vízzel a vörös neonok miatt, olyan 12nk körül már csak nem lesz nekik nagyon kritikus. :)
Szűrés tekintetében NEM lehet majd gond, mert JBL 1501-et vagy Fluval 406-ot tervezek (esetleg Aquamanta EFX 400-at), ezek mindegyike 1400LPH-s vagy felette, és 8+ literes a szűrőkapacitás. (Azért ezek közül választok, mert csak ezek férnek be 1200LPH és 8+liter felett a Juwel Vision 180 saját állványának kis 21 centi széles ajtónyílásán.) xD
Visszatérve az eredeti kérdésre, lehet meggyőztél, hogy mégsem szaporodnak ők olyan könnyen, viszont mindenhol azt olvasom hogy a nőstények nagyon hamar hullanak. Miért lehet ez? Ha ez általános, akkor lehet emiatt érdemes csak hímet venni? Azok viszont meg folyton csak viaskodnának meg magányosak lennének nőstények nélkül igaz?
Köszi, ez megnyugtató. Akkor azt kell feltételeznem, hogy akiknél hullottak a nőstények valamit rosszul csinálhattak, s valószínű azért csak a nőstények hulltak mert a hímeknek nagyobb a tűrőképességük. :)
Igen a Siporax-ban teljesen igazad van, szerencsére már tisztában vagyok vele mert hetek óta csak fórumokon meg oktató videókon élek, nem akarok belekezdeni megfelelő elméleti tudás nélkül mint 10éve, mert annak nagyon rossz vége lett. Mostmár nem fogom elkövetni az ordas hibákat mint akkor (túltelepítés, nagy szemű kavics talaj, gyenge szűrés, algásodás, kevés vízcsere, stb...)
Asszem csak 1 pár ramirezi lesz, biztos ami biztos. Így könnyebben 1 felett tudom tartani az 1 halcentire jutó literszámot is. Vízcseréből elég a heti egyszeri 20%-os?
nem volt kedvem elolvasni, de ha lebontja nitrátot isakkor ebbe a cikkbe ez benne lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!