Lehet a halaknak baja a növénytől? Inkább élőt érdemes tartani, vagy műnövényt?
Két anubiasom van,és az eldó azt mondta hogy ezek hű de nagyon jók...
De az egyik kicsit barnás,a másiknak mondjuk tényleg semmi baja..
Szerintetek? Lehet ez mérgező a halakra,mert kicsit mintha belassultak volna az utóbbi napokban (habár már régebben vettem a növényeket)?
Mi a tapasztalat,élő,vagy mű?
Köszi:Dd
Na oké,csak féltem hogy a növénytől van bajuk..:/
Patterson menjél inkább aludni! :D
Kérdező!
Az élőnövénytől kizárólag akkor lesz a halaknak bajuk, ha lerohadnak a vízben. Ha bomló szerves anyag van a vízben (növény, döglött hal, maradék kaja), az mérgezheti a halakat.
Az eladó kivételesen nem mondott hülyeséget: az Anubias az egyik legkönnyebben tartható vízinövény, még a legtöbb gyári gagyi világításnál is megmarad, arra kell csak odafigyelni, hogy a rizómáját ne temesd be. Szóval őket művészet kinyírni.
Annyiból nem csak esztétika kérdése a dolog, hogy az élő növények:
- felvesznek valamennyi ammóniát, nitrátot a vízből
- búvóhelyet, pihenőhelyet nyújtanak a halaknak (bizonyos esetekben szaporodóhelyet is)
Szóval ha életben tudod őket tartani, az élő növények nagyon hasznosak.
Van 2 műnövényes akvárium a környezetemben, mindkettőben ilyen tetőtől talpig műanyag vackok vannak. Én azt látom, hogy a halak nem használják őket úgy, mint az élő növényt: nem úszkálnak az ágak/levelek között, nem bújnak el benne, nem pihennek bennünk/rajtuk (bettám és paradicsomhalam van, azok csinálnak ilyet). Mintha még hozzájuk érni sem szeretnének.
Elvileg létezik textiles műnövény is, azokkal nem tudom, mi a helyzet.
Tehát az, hogy mitől lassulnak a halaid nem feltétlenül van összefüggésben a növényeiddel.
Leírnád kérlek, hogy milyen és mennyi halad van milyen tartási körülmények között (mekkora akvárium, milyen szűréssel, hány fokon, mikor lett beüzemelve, milyen gyakran és hogyan csinálsz vízcseréket)?
Köszönöm mindkét választ:)
Az egyik növénynek,ami szintén anubias,van egy-két barnuló levele,mit csináljak vele?:/
60literes aksi,3guppy.
A szűrésem Eheim pick up 2008,és kb egy hete vannak bele halak,előtte járt üresben 3hetet-akkor növények sem voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!