Szerintetek egy 54 literes akváriumba hány halat tehetek?
Szia!
Ez egy nagyon sokszor feltett nagyon tág kérdés.
Milyen halak tetszenek?
kezdő vagy?
én helyedben pár guppit raknák bele mert szépek, igénytelenek am itt tudsz böngészni: [link]
ÉS NE HALLGASS AZ ELADÓRA AKKOR SE HA AZT MONDJA ELMEGY!
akár még Arowana-t is ajánlanának bele el tudom képzelni....
Először böngészd a diszhal.info-t és legyen valami hozzávetőleges elképzelésed, ne mi mondjuk meg, hogy neked mi tetszen:S
Ha van már valami, ami tetszik, akkor megmondjuk, kb. hány darab a reális, és mi társítható jól mellé.
54 literesbe 1-2 fajba gondolkozz, max. 1 elevenszülővel.
Neonoknak ez a méret kicsi lesz (sokan írják, hogy "elmegy", de nem érzik magukat igazán jól benne, kell nekik min. 70-80 cm hosszú akvárium, az 54-esben nem tudnak elég jól rajba állni, épp csak nekikezdenek úszni, már ütköznek is a falba)
Hát igen, ahogy az előzőek is írták, ez sok mindentől függ.
A halak mérete mellett, a mozgásigényüktől, az ammóniatermelésüktől és a táplálkozásuktól, a halak viselkedésétől és a szűrő méretétől is függ.
Az 1/cm liter, amit szoktak javasolni hülyeség, gyakorlatilag a guppikon kívül semmire nem igaz, hogy jó lenne.
Ki kellene választanod, hogy milyen halat szeretnél tartani:)
Én 10-15 4-5 cm-es halat szoktam javasolni max(kezdőknek az optimális inkább 7-8), főleg, ha szett szűrővel van. Persze ugyanúgy kérik a 20-30-at is néha bele a javaslatom ellenére.
Egy eladó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!